Meclis göreve!

Türkiye 52 gündür geçici hükümet yönetiminde. Erdoğan ‘çözüm’ü bitirirken Türkiye’yi fiili savaş durumuna soktu, terör tırmandı. Saray, ülkeyi kaos içinde erken seçime sürüklüyor.

Yayınlanma: 29.07.2015 - 05:27
Abone Ol google-news

<video:332373>

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çin gezisine çıkmadan önce yaptığı açıklamalarda, terör saldırıları üzerinden çözüm sürecine değindi. Erdoğan, “Milli birliğimize ve kardeşliğimize kastedenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil” dedi.

Esenboğa Havaalanı’nda dün konuşan Erdoğan, yoğunlaşan terör saldırılarına değindi. Çözüm sürecinin hükümetin “samimi” yaklaşımıyla başladığına söyleyen Erdoğan, “Bundan rahatsız olanlar oldu. Son seçimlere ve 30 Mart seçimlerine giderken çözüm sürecinin istismar olduğunu gördük. Çözüm süreci karşılığını bulmadı. Daha sonra yapılan genel seçimlere geldiğimizde bunun hasar gördüğünü fark ettik. Artık ortada bir gerçek var. Milli birliğimize ve kardeşliğimize kastedenlerle çözüm sürecini devam ettirmek mümkün değil” dedi.

Geri adım yok

PKK’ye yönelik operasyonların süreceğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti, teröristlerden de onları destekleyen sözde siyasetçi, sözde aydın, sözde sivil toplum kuruluşu temsilcisi herkesten de şehitlerimizin kanlarının hesabını sorma gücüne sahiptir. Burada herhangi bir geri adım atma söz konusu olmayacaktır. Bu bir süreçtir ve aynı kararlılıkla devam edecektir. Elinde silahı ya da molotofu ve maskesi olan herkes gereken cevabı alacaktır. Güvenlik güçlerimiz, savcı ve hakimlerimizin ihtiyaç duydukları yasal düzenlemeleri yapılmıştır. Milletimizin can ve mal güvenliğine karşı devletin üzerinde olan görevi yerine getirme mücadelesidir bu. Topraklarımıza huzura kastedenler, milletimizin güvenliğine kast edenler, bu sorumluluğa da kastetmiştir ve bunun gereği yerine getirilecektir.”

HDP sahipleniyor

İç güvenlik yasasının kitaplar arasında kalması için yapılmadığını savunan Erdoğan, uygulayıcıların olası sıkıntılar açısından kendilerini test etmelerini istedi.

PKK’nin IŞİD çatışmasının, kendisinin terör örgütü olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini söyleyen Erdoğan, “ABD, DEAŞ nasıl terör örgütüyse, terör örgütüyle savaştığını iddia eden PKK’nın da terör örgütü olduğunu açıkladı. Türkiye terör örgütünün uzantısı olan siyasi partinin bir açıklamasını duydunuz mu? Onları sahiplenmenin gayreti içerisinde olmuşlardır” dedi.

Türkiye’nin IŞİD’e destek verdiği dezenformasyonunu önlemek için yabancı hükümet ve devlet başkanlarını bilgilendirdiklerini belirten Erdoğan, “Kurmuş olduğumuz telefon diplomasisiyle kendilerine her şeyi açık bir şekilde anlatıyoruz” dedi.

Güvenli bölge

Erdoğan, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulması planlanan “güvenli bölge”ye ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı:

Obama ile bunları etraflıca ele aldık. 1.7 milyon Suriyelinin dönmesi için bu bir zemin. Aynı şekilde ulusal güvenliğimize tehdit oluşturan malum unsurlar var. Güvenli bölge olarak tanımladığımız bölgenin tehditten arındırılması önem taşıyor. İlk etapta buranın arındırılması ve temizlenmesi gerekiyor.”

Bir tek hükümet yok

Savaş var, terör var, baskınlar var, sansür var ama 20 gündür koalisyon kurulamadı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 7 haziran seçimlerinden bir ay geçtikten sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hükümeti kurma görevini verdiği 10 Temmuz gününden bu yana 20 gün geçti. Geçen 19 günlük sürede koalisyon görüşmelerinin ilk turunun ardından AKP ile CHP heyetlerinin temasları tamamlanmadı. İkinci tur görüşmelere başlanamadı. Bu süre içinde Suruç patlaması yaşandı, askeri noktalara, polislerin evlerine kadar terör saldırıları düzenlendi. Türkiye, Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’ye hava operasyonları düzenledi. Yurtiçinde düzenlenen terör operasyonlarında 1000’den fazla kişi gözaltına alındı. 2002 yılında ilk AKP hükümeti 16 günde kurulmuştu. Anayasal olarak 45 günlük sürenin dolmasına 26 gün kaldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler