1994’e dönüş çözüm getirmez

21 yıl önce dokunulmazlığı kaldıran DEP'liler konuştu.

Yayınlanma: 30.07.2015 - 06:48
Abone Ol google-news

1994’te dokunulmazlığı kaldırılarak milletvekilliği düşürülen ve TBMM çıkışında yaka paça gözaltına alınan dönemin DEP’li milletvekilleri; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dokunulmazlık çıkışını değerlendirdi:

Sırrı Sakık: Tutuklamalardan sonra yaşanan tabloları hatırlayın: Sınırötesi operasyonlar, köy yakmalara kadar varan olaylar... O dönem Ağar ve Çiller dönemiydi. Şimdi aynı döneme dönmek istiyorlar. Hâlâ dünün politikalarıyla hareket etmeye, Kürt sorununu bu politikalarla çözmeye çalışmaya körlük denir, hırs denir. Dokunulmazlıkları kaldırdıklarında yaptığım konuşmada, “Biz gidiyoruz. Yargı sizin emrinizde, özel savcılarınız var. Gidiyoruz ama er geç biz döneceğiz. Siz dokunulmazlığı kaldıranlar ile tarihin çöplüğünde olacaksınız” dedim. Biz şimdi geldik. Hala buradayız. O gün bizim dokunulmazlıklarımızı kaldıranlar ise tarihin çöplüğünde.

Erdoğan, Çiller gibi

Ahmet Türk: Bugün artık halk bu sorunun çözümünü, Kürtlerin demokratik haklarına kavuşması konusunda ciddi talepte bulunuyor. Yanlış politikalar Türkiye’yi bir iç savaşa taşıyabilecek noktada. 1994’te dokunulmazlıklar kaldırılıp bizler TBMM’den çıktığımızda kimse ses çıkarmamıştı, ama bugün böyle bir şey olursa halk sessiz kalmaz. Biz 1994 yılında “Bir gün siyaset sahnesinde olacağız, biz haklıyız” demiştik. Gerçekten de öyle oldu. Erdoğan’ın bugün 1994’te Çiller’in izlediği politikadan farkı yok.

Sedat Yurtdaş: Yanlış kere yanlış bir çıkış. Bugünkü politikaların 1994’e benzerlik gösterdiği çok açık. 1994’te de dönem doğru okunamamıştı, şimdi de okunamıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler