Celal Doğan’ın ismini siliyorlar

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HDP milletvekili seçilen eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan’ın adını taşıyan bulvara Kilis’te IŞİD militanları tarafından şehit edilen Astsubay Yalçın Nane’nin adının verileceğini açıkladı.

Yayınlanma: 05.08.2015 - 06:31
Abone Ol google-news

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, HDP milletvekili seçilen eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan’ın adını taşıyan bulvara Kilis’te IŞİD militanları tarafından şehit edilen Astsubay Yalçın Nane’nin adının verileceğini açıkladı. Şehidin evinin bulunduğu Arıl mahallesinde de Celal Doğan Bulvarı’na şehidin isminin verilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Belediye kararı olmamasına karşın tabelaların söküldüğünü vurgulayan Celal Doğan ise “önemli olan tabelada değil gönüllerde olabilmek” dedi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Fatma Şahin, Astsubay Yalçın Nane’nin Gaziantep’te yaşayan ailesine geçen hafta taziye ziyaretine gittiğini ve ailesinin şehidin adının yaşatılmasını talep ettiğini belirtti. Şahin, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak şehidin evinin bulunduğu Celal Doğan Bulvarı’nın Şehit Mehmet Yalçın Nane Bulvarı olarak değiştirmeyi kararlaştırdık. Şehit Mehmet Yalçın Nane’nin adı bundan sonra evinin önündeki bulvarda yaşayacak” dedi.

Şehit Nane’nin doğduğu Gaziantep’in Arıl Mahallesi’nde yaşayanlar, Celal Doğan Bulvarı’nın adının değiştirilmesi için imza kampanyası başlattı. Anadolu Ajansı’na konuşan şehidin dedesi Mustafa Nane, “Celal Doğan bizim komşumuz sayılır. Geçmişte hep oyumuzu kendisine verirdik. Ama partisini değiştirince köylüsü bile kendine oy vermemeye başladı” dedi.

Karar yok ama söktüler

Twitter adresinden akşam saatlerinde açıklama yapan Celal Doğan, “Cadde ve park isimleri ancak belediye meclislerinin kararıyla değişir. Gaziantep belediye meclisi park ve caddelerden Celal Doğan isminin değiştirilmesi konusunda karar almamıştır. Buna rağmen tabelalar sökülüyor. Belediyenin o tabelaları indirenler hakkında işlem yapması gerekir” dedi. Doğan, Gaziantep’te belediye başkanı olduğu dönemde 272 proje yaptığını vurgulayarak, “Benim yaptığım belediye binasında oturuyorlar. Önemli olan tabelada değil gönüllerde olabilmek” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler