Davutoğlu sınırda şov yaptı

Davutoğlu, devletin tüm gücüyle sınırdaki yurttaşlarla selamlaştı, sanki seçim akşamı gibi balkon konuşması yaptı.

Yayınlanma: 09.08.2015 - 05:13
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Ceylanpınar ilçesini ziyaret etti. Normal şartlarda en geç sabah saatlerinde o günün programını paylaşan Başbakanlık, Davutoğlu’nun dünkü programını son dakikaya kadar duyurmadı.

Zabıta da sorumlu

Ceylanpınar’da adeta sıkıyönetim vardı. Sınır kasabasının tüm sokakları kapatıldı. Yüzlerce polis sokak başlarını tuttu. Başbakanlık korumalarının tamamının gömleklerinin altındaki tişörtlerinin içine çelik yelek giydikleri görüldü. Belediyenin zabıtaları bile güvenlikten sorumlu tutuldu. Çok sayıda keskin nişancı görev yaptı.

Sikorsky, çift şarjör

2 sikorsky helikopter ilçe semalarında uçtu. Sokakları tur atarak koruyan yunus polislerinin ellerinde çift şarjörlü tüfekleri ile şov yaptıkları görüldü. İlçedeki tüm çöp konteynerleri kaldırıldı.

AKP’li belediye başkanı Menderes Atilla ve kardeşi Mehmet Atilla’nın çok sayıda koruması dikkat çekti.

Telsizden anons

Davutoğlu, ilçeye gelir gelmez uykularında şehit edilen iki polisin görev yaptığı Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Daha sonra yürüyerek evlere girdi, çocuklara oyuncak dağıttı. Davutoğlu polis telsizinden polislere görevlerini eşitlik çerçevesinde yapması gerektiği talimatını verdi. Davutoğlu karakolda ayrıca şehit iki polisin ailesini aradı.

Davutoğlu, büyük caddelerin bir bölümüne Şehit Feyyaz, bir bölümüne de Şehit Okan ismini vereceklerini açıkladı.

Balkon konuşması

Davutoğlu daha sonra Ceylanpınar belediyesine sınır hattından yürüyerek geldi. Davutoğlu Ankara’da seçim akşamları görülen balkon konuşmasını sınır ilçesi Ceylanpınar’da gerçekleşti. Davutoğlu mesajlarını belediyenin ikinci kat balkonundan verdi. Davutoğlu özetle şunları söyledi:

Tepelerine bineriz: Bir şehidimizin kanına girenlerin hesabını mutlaka sorarız. Bir daha DEAŞ örgütü veya herhangi bir örgüt. Ülkemize tehdit teşkil ederse tepelerine biner cezalarını veririz. Şehit Okan, Şehit Feyyaz kardeşiniz mi? Onlara hakkınızı helal ettiniz mi? Okan’ın, Feyyaz’ın annesi diyor ki, “Onları öldürenler bu ülkenin evladı olamaz insan olamaz”. Ceylanpınarlı yiğitler başlarını eğmezler. Türk Kürt kim olursa olsun bu vatanın evlatları birdir, kardeştir.

Ebediyen kardeşiz: Biz ebediyen kardeşiz. 100 metre ötede Suriye sınırı var. Burada Ece orda yaşayanlar. Hep kardeşti hep kardeş olacaklar. O çeteler istiyor ki bu kardeş kavgası Türkiye’ye de yansısın.

DEAŞ ile PKK’nın farkı yok: DEAŞ ile PKK arasında kardeş kavgası anlamına hiçbir fark yoktur, biz de aynı şekilde cezalandırdık, gerekirse aynı şekilde cezalandırırız.

Aramıza fitne sokamayacaklar: HDP, sizin yanınızda duran Okan’ların Feyyaz’ların şehit edildiği gün sessiz kaldılar. Aramıza fitne sokamayacaklar.

Yüzleri yok: Brüksel’e gidiyorlar. Ceylanpınar’ın yüzüne bakmaya yüzleri yok. Biz kıyamete kadar buradayız.

Demirtaş’a eleştiri

Davutoğlu, ardından Şanlıurfa’ya geçti. Demirtaş’ın, yaptığı “AKP, erken seçim için çözüm sürecini bitirdi” yönündeki açıklamlarını hatırlatan Davutoğlu, “Kendileri cinayeti işleyecekler millete meydan okuyacaklar. Sonra da arkalarındaki odaklarla birlikte okları Cumhurbaşkanı’na AKP’ye yöneltecekler... Suruç’tan bir gün önce ayaklanma çağrısı yapıtlar. Zannediyorlar ki onlar çağrı yaparken biz bunlara gözümüzü kapatıp sessiz kalacağız” diye konuştu.

Suruç’ta yaşananların sonrasında “alarmı hissetmeye başladık” diyen Davutoğlu, gizli bir elin olayları ateşlediğini iddia etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler