‘Yaşananlar kum fırtınası’

AB Konseyi Başkanı Tusk, Erdoğan’a barış sürecinin devam etmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan ise yaşanan olayları “kum fırtınası”na benzeterek “Bu da geçer” mesajı verdi

Yayınlanma: 14.09.2015 - 04:45
Abone Ol google-news

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a barış sürecinin devam etmesi gerektiğini söylerken, Erdoğan, yaşananları “kum fırtınası”na benzetti ve “Bu da geçer” mesajı verdi. Erdoğan’ın, “PKK insan hakları için savaşmıyor, bölünme için savaşıyor” vurgusu yaptığı görüşmede, bölgeye yapılan yatırımlara ve PKK’nin bu yatırımlara yönelik saldırılarına işaret ettiği, ardından da “Bu kum fırtınası da geçer, üstesinden geliriz” mesajı verdiği öğrenildi. Erdoğan, “Türkiye Kürt politikasını inkârından vazgeçti ama PKK hâlâ aynı yöntemleri, aynı söylemleri kullanıyor” dedi.

Tusk görüşmelerde, “Türkiye’deki çatışmalardan çok endişeliyiz. AB’nin PKK’ye karşı yeni bir bakışı yok, bizim için terörist örgüttür. Parti binalarına ve gazetelere yönelik saldırılardan endişeliyiz” dedi.

HDP’Yİ ŞİKÂYET ETTİ

Tusk ile Erdoğan’ın geçen hafta yaptığı görüşme yaklaşık 2 saat sürerken, Davutoğlu ile görüşmesi 1 saatten az sürdü. Cumhuriyet’in edindiği bilgiye göre, her iki görüşmenin ardından da basının soru sormaması için talep Türk tarafından geldi.

Erdoğan, açıklamasının biraz uzun olacağını da Tusk’a belirtti. Erdoğan, Güneydoğu’da bazı sandıklardan yüzde 100 HDP’ye oy çıktığını ve örgütün bu partiye oy verilmesi için zorlama yaptığını da belirtirken, AB’den bu örgüte yüklü miktarda para transferi olduğuna işaret etti. AB üyesi ülkelerin, PKK’nin finans kaynaklarına karşı gerekli önlemleri almadığını belirtti.

ÖSO’YA DESTEK

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin artık IŞİD’e karşı uluslararası koalisyona aktif olarak katıldığını, hava operasyonlarında görev aldığını ve eğit donatın parçası olduğunu belirterek, “Suriye’de hava desteğiyle ve silahlarla desteklenecek en uygun grup Özgür Suriye Ordusu’dur” mesajı verdi. Güvenli bölge veya uçuşa yasak bölge oluşturulması konusunda ABD ile görüşmelerin devam ettiğini belirten Erdoğan, “Bu bölgenin oluşu mülteci krizinde yeni bir kapı açacak. Mülteciler buraya yerleştirilecek ve bu yerleştirme sürecinde AB’nin de maddi olarak buna destek olmasını bekleriz” mesajı verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler