MOBESE cezaları meclis gündeminde

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Mobese (Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) sistemiyle ilgili İç İşleri Bakanlığı’na soru önergesi verdi. Cezaların asgari geçimi tehdit etmemesi gerektiğini savunan Sarıbal, “Kesilen bu cezalar nereye aktarılmaktadır?” sorusunu yöneltti.

Yayınlanma: 15.09.2015 - 18:25
Abone Ol google-news

MOBESE sisteminin kurulduğu bölgenin şehir merkezi ve işlek caddelerinin yanı sıra bölge giriş çıkışlardaki kavşak noktalarına yerleştirilen kameralarla trafik kontrolü ve araç takibi konusunda da oldukça etkili bir çözüm olduğunu söyleyen Sarıbal, “Son dönemlerde trafikte sürücülerin korkulu rüyası olan MOBESELER ülkemizde son 10 yılda büyük bir artış gösterdi.


MOBESELER'in kestiği cezalar ciddi rakamlara ulaştı. Özellikle asgari ücret ile geçinen bir aile eski model bir araçla 2 kez MOBESE'ye yakalandığında yaklaşık 391 x 2=782 TL’yi (erken öderse 469 TL) ceza ödemek zorunda kalıyor” dedi. Cezaların asgari geçimi tehdit etmemesi ve de adil olması gerektiğini vurgulayan Sarıbal, MOBESELER'in tüm gelişmiş ülkelerde yapıldığı gibi belli dönemlerde kalibre edilmesi zorunlu olduğunu dile getirdi.

Toplam ne kadar ceza kesildi?

Kalibre edilmemiş cihazlara dayalı olarak kesilen cezaların tartışmaya açık olduğunun bilinen bir husus olduğunu söyleyen Sarıbal, İçişleri Bakanlığı’na şu soruları yöneltti: “2014 yılında MOBESELER'e dayalı olarak kesilen cezaların miktarı ne kadardır? Kesilen bu cezalar nereye aktarılmaktadır? Ülkemizde MOBESELER hangi sıklıkta ve hangi kurum/kuruluşlar tarafından kalibre edilmektedir? Bu kurum/kuruluşların yetkilendirilmeleri kimler tarafından yapılmıştır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler