Aday listeleri partileri karıştırdı

Siyasi partiler, 1 Kasım 2015 günü gerçekleştirilecek seçimler için milletvekili aday listelerini bugün Yüksek Seçim Kurulu'na sundu.

Yayınlanma: 18.09.2015 - 17:06
Abone Ol google-news

Parti liderlerinin son şeklini verdiği listeler arasında en büyük sürpriz MHP'de yaşandı. MHP lideri Devlet Bahçeli, Meral Akşener'i 1 Kasım seçimlerinde aday göstermedi. Akşener, konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, "Genel Başkanın takdiridir, yorum yapamam" derken, parti MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, yorum yapmaktan kaçındı. Vural, Akşener'le ilgili soruyu, "Seçim dönemine giriyoruz. Bu dönemin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Listelerle ilgili değerlendirmeleri siyasi partimizin organları yaptı" ifadeleriyle geçiştirdi.



CHP'DE İKİ İSTİFA

Aday listeleri CHP'de ise iki istifayı beraberinde getirdi.

CHP'li Mehmet Şeker, 7 Haziran 2015'teki seçimlerde Gaziantep birinci sıra milletvekili olarak aday gösterilmişti. Şeker, bu seçimde dördüncü sıraya düşürüldüğünü görünce, parti yönetimine tepki gösterdi ve istifasını verdi. "4 ayda ne değişti bilemiyorum. Genel merkezimiz aday listesini yüzde 99 koruyacağını söylüyordu. Listede herkes yerini korurken benimle ilgili tasarrufu anlayamadım" diyen Şeker, "Eğer 1. sırada faydalı olacağım düşünülmüyorsa 4. sırada olmamın da anlamı yok" ifadelerini kullandı.

CHP'de ikinci istifa ise partinin genel başkan yardımcılarından Murat Özçelik'ten geldi. Özçelik, partisindeki görevinden istifa etti.

HDP'DE İSE LEVENT TÜZEL LİSTE DIŞI

HDP'nin liste dışı kalan ismi ise Levent Tüzel oldu. Geçici Bakanlar Kurulu için kendisine getirilen bakanlık teklifini reddeden Tüzel, liste dışı kalmasının sebebinin bu olduğunu söyledi. Tüzel, "Bir ölçüde HDP'nin tercihidir. Bakanlığı kabul etmeyişimizden kaynaklı onların tutumudur. Bu tutum eleştirilecek bir tutumdur" diye konuştu.

AKP'DE FARUK ÇELİK MUAMMASI

AKP'de ise listelerin açıklanmasına kısa bir süre kala Faruk Çelik muamması yaşandı. Çelik, sağlık sorunları nedeniyle Şanlıurfa'dan aday gösterilmek istedi. Çelik'in bu isteğinin partide kabul görmediği, Çelik'in de adaylıktan vazgeçtiği iddia edilmişti. Faruk Çelik'in daha sonra ikna edildiği, YSK'ye teslim edilen listelerde Şanlıurfa birinci sıra adayı olarak gösterildiği görüldü.

7 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. Bölgeden aday gösterilen Boynukalın önümüzdeki dönemde parlamento dışında kalacak.

Liste dışı kalan Boynukalın'dan ilk açıklama

Terör olaylarının görüşüldüğü TBMM'deki oturumda uyuyarak kamuoyunun gündemine gelen şarkıcı Uğur Işılak 1 Kasım seçimleri listesinde yer almadı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapan İdris Güllüce de AKP aday listesinde yok.

Mersin milletvekili Muhsin Kızılkaya 1 Kasım adayları arasında kendisine yer bulamadı.

AKP İstanbul milletvekili Hüseyin Yayman da aday gösterilmedi.

Erdoğan aşığı Savcı Sayan da aday gösterilmeyenlerin arasında bulunuyor.

Sayan aday olmayınca sosyal medya twitter hesabından çok sert ifadeler kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler