Sırrı Süreyya Önder'den türbe sırları

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, türbenin taşınmasında 'PYD ile işbirliği yok' açıklamasının doğru olmadığını söyledi. HDP’li Önder: Süleyman Şah’ın taşınması için Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu ile çalıştık. Taşınma sonrası Davutoğlu Rojava’ya teşekkür etti

Yayınlanma: 01.10.2015 - 17:30
Abone Ol google-news

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınmasını Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile kendisinin organize ettiğini belirterek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun PYD’ye teşekkür ettiğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda, dün görüşmeler sürerken AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın “Biz sırtımızı PYD’ye, YPG’ye, YPJ’ye dayıyoruz” sözlerini anımsatarak HDP’nin sırtını terör örgütlerine dayadıklarını söyledi. Söz alan HDP’li Önder, “Sırtımızı PYD’ye YPG’ye dayıyoruz lafına çok hassasiyet gösterdiniz ya” diye konuşmasına başlarken AKP sıralarından “Demediniz mi” itirazları yükseldi. Önder, “Bütün sözleri alayım, hepinize toptan muamele edeceğim” derken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dedik, dedik bunu söylerken tek değildik, sayın Davutoğlu da bunu söyledi. Davutoğlu, Rojava’ya, PYD’ye teşekkür etti. Bakın, bana değil. Ben bunu rüyamda görmedim. Sayın Davutoğlu kalksın, sadece ‘teşekkür etmedim’ desin, kafi. Arşivler ortada, ben kendimden uydurmuyorum. Süleyman Şah Türbesi için sonradan bakan yaptığınız arkadaş da bunun şahidi, ben de bir tarafıyım. Öyle kafadan atmıyorum, üfürmüyorum. Sayın Sinirlioğlu’yla beraber ben organize ettim o türbenin taşınmasını. Bu da size Meclis’in son konuşmasında güzel bir anı olsun.” AKP sıralarından “İyi senaryo yazmışsın” itirazları yükselirken, muhalefet sıralarından “Cevap bekliyoruz AKP’den, cevap vermeli” sesleri duyuldu.

Cumhuriyet’e konuşan Önder, “O süreçte Davutoğlu, Rojava’ya teşekkür etti. Kim var Rojava’da, PYD var” dedi. Sinirlioğlu ile operasyon için birlikte çalıştıklarını kaydeden Önder, “Hatta ben operasyonun ardından Meclis’te bir konuşma yaptım, süreçle ilgili, o dönem çok fazla öne çıkmamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunu nasıl aktardılarsa beni kastederek, ‘Bazıları bozuk tankı, tankın Türkiye’ye geri gelmesinde PYD yardımcı oldu diye konuşuyorlar’ demişti” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler