Kılıçdaroğlu: Digitürk mahkeme kararı olmadan karar veriyorsa bedelini ödeyecek

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak'ta konuştu.

Yayınlanma: 08.10.2015 - 15:53
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Uşak Cumhuriyet Meydanı'nındaki Atatürk Anıtı önünde coşkulu kalabalığa seslendi.

DİGİTÜRK'ÜN KANALLARI KALDIRMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Digitürk'ün bazı kanalları yayından çıkarmasına sert tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"'Bir oyla bir şey olmaz. Hava güzel gidip oy kullanmasak da ne olur?' demeyin. Bir oy altın değerindedir. Ya demokrasi ya baskı rejimi tercih edeceğiz. Digitürk 7 kanalı çıkarmış platformundan. Buradan o savcı arkadaşa sesleniyorum. Sen cumhuriyetin savcısı mısın? İktidarın savcısı mısın? Mahkeme kararı olmadan nasıl olur da yasak getirirsin? Bunlara 3 Y ile savaşacaklarını söylüyorlardı. Yasak olmayacaktı, yasak olmayan ne kaldı? Gencecik çocuklarımız sokaklarda vuruldu, öldürüldü. Gazetecilere saldırı yapılıyor. Herkesin gözünün önünde gazeteciler dövülüyor. Eğer Digitürk mahkeme kararı olmadan altını çiziyorum. Mahkeme kararı olmadan '7 kanalı ben susturdum' diyorsa onun bir bedeli vardır ve onun bedelini ödeyecektir. Siz hangi gerekçeyle yasak getiriyorsunuz. Birisi yazı yazdı diye yasak mı gelir? Gazetecilere saldırıyorlar. Görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun. İster CHP'li olur, AKP'li, MHP'li olur olmaz hangi partide olursa olsun. Her gazetecinin özgürce yazı yazma hakkı vardır. Siyasetçi eleştiriye katlanacak. 'Beğenmedim, sustururum, dövelim' bu olmaz."

Star gazetesi yöneticisi Murat Sancak'a yapılan saldırıya da değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Star gaztesinin CEO'sunun 20'ye yakın kurşunla arabası kurşunlandı. Star iktidar yanlısı bir gazete ama ben bu kişiye, Murat Sancak'a telefon açtım. 'İnşallah failler yakın bir zamanda, mahkemenin önüne çıkar' dedim. Buradan sesleniyorum. Sayın Davutoğlu'na sesleniyorum. Size destek veren gazetenin üst düzey yöneticisi arabasında 20'ye yakın kurşunla kurşunlanıyor. Siz neden hangi gerekçiyle faillerini yakalamıyorsunuz? Bu gazete iktidar yanlısı bir gazete. Muhalefet partisinin genel başkanı olarak söylüyorum. Gazeteci kim olursa olsun, özgürce yazacak. Siz yasak getirirseniz, halk haber alamaz, baskı var gazetenin üzerinde, vatandaşın üzerinde. CHP iktidarında, her gazeteci özgürce CHP'yi eleştirecek. Bunu yapacağım, bu kulvarı açacağım. Herkese açacağım. Anayasamızda madde var. 'Basın hürdür sansür edilemez.' Gayet açık, açın bakın. İyi de 7 kanalı sansür ediyorsun. Gazetecileri dövüyorsun, ölümle tehdit ediyorsun. Niye birilerinin sesi çıkmıyor. Hani ülkede özgürlük, demokrasi vardı? Dilediğini söyleyecek dilediğini yazacaktı? Bir baskı rejimiyle karşı karşıyayız. Hitlerin baskı rejimini savunan Goebbels vardı. O; 'gazeteciler piyanonun tuşları gibi olmalıdır. Biz hangi tuşa basarsak o sesi çıkarmalıdır.' Şimdi 'gazetecilere benim dediğimi yazarsa sorunu yok. Ama benim değimimi yazmazsan sustururum, ölümle tehdit ederim' ediyorlar" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler