Kılıçdaroğlu'ndan Digitürk'ü boykot çağrısı

Ma hkeme kararı olmadan getirilen yasağı protesto için kendi aboneliğini iptal edeceğini açıklayan CHP lideri, halka aboneliklerini sonlandırma çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 09.10.2015 - 06:18
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu grubu TV kanalların Digiturk yayınlarından çıkarılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu dün, miting için Uşak’a giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Cumhuriyetin savcısı değil: Medya üzerindeki baskı yeni bir evreye ulaştı. Bir savcının yazısı ile 7 kanalın Digiturk’den çıkarılmasına karar veriliyor. Bu yazıyı yazan savcı açıkça hukuku, anayasayı, yasaları çiğnemiştir. Bu yazıyı yazmakla Cumhuriyetin değil iktidar savcısı olduğunun göstermiştir. Mahkeme kararı almadan, bu tür bir uygulamanın yapılması açıkça iktidarın isteğini yerine getirmek amaçlıdır. Biz zaten yargının bağımsız ve tarafsız olmadığını biliyoruz, bu olay da yeni bir somut örnektir.

AKP panik içinde: Bu karar aslında AKP iktidarının ne denli bir panik içinde olduğunu da gösteriyor. İsteyen istediği kanalı izler, yasak getirerek izlenmesinin engellenmesi düşünülüyorsa bunu başaramayacaklarını herkes biliyor. Bunların dünyadan haberleri bile yok. Yasak getirerek iktidarlarını sürdürmek istiyorlar; ama korkunun ecele faydası yoktur.

Gobels taktikleri bunlar: Gobels, “Gazeteciler, piyano tuşları gibi olmalı, hangi tuşa basarsak o sesi çıkarsın” diyordu. Aynısını istiyorlar. Sadece kendi istedikleri haberi yapsınlar istiyorlar; yapmayınca ölümle tehdit ediyor, baskı uyguluyor, patronlara ceza kesiyor ve de saldırıp dövdürüyorlar. Gobels taktikleri bunlar.

Ben de gereğini yapacağım: Mahkeme kararı olmadan Digiturk bunu uygulamaya koyduysa açıkça vatandaşlarıma çağrı yapıyorum aboneliğinizi derhal sonlandırın, bunu herkese tüm vatandaşlara diyorum. Eğer size zorluk çıkarırlarsa en yakın baroya veya en yakın CHP il - ilçe örgütüne başvurun her türlü hukuk desteğini size verecektir. Uygulamayı düzeltmezse ben hemen Ankara’ya dönüşte gereğini yapacağım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler