'Recep Tayyip Erdoğan mutlaka yargılanacak'

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın örtülü ödenekten para harcayarak devleti keyfi olarak zarara uğrattığını söyledi, "Recep Tayyip Erdoğan mutlaka yargılanacaktır. Sadece örtülü ödenekten para harcaması bile onu mahkûm etmeye yetecektir" dedi.

Yayınlanma: 12.10.2015 - 12:03
Abone Ol google-news

Mersin'de seçim çalışmalarını sürdüren Sağlar, yazılı basın açıklaması yaptı. 1 Kasım seçimlerinin önemine işaret eden Sağlar, "Seçim sonrası, şayet Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti ise, biliniz ki Recep Tayyip Erdoğan mutlaka yargılanacaktır. Yolsuzlukları, usulsüzlükleri, hırsızlıkları ya da seçime götürmek için anayasayı çiğnemeyi, kazanmak için derin güçleri harekete geçirmeyi, terörü azdırmayı bırakın, 'sorumsuz biri olarak' sadece örtülü ödenekten para harcaması bile onu mahkûm etmeye yetecektir" dedi.

BÜTÇENİN 4 KATINI AŞTI

Bir gazetecinin bu durumu belgeleriyle ortaya koyduğunu hatırlatan Sağlar, "Örtülü ödenekte 2003’te 103 milyon lira olan harcama, 12 yıl sonra Erdoğan’ın 'kaçak saray'a geçtiği dönemde 15 katı artmış. Bu artış aynı dönemde 4 kata yaklaşan bütçe büyüklüğünün çok üstündedir. Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde harcadığı tutar 7 milyar 93 milyon lira. Davutoğlu’nun bugüne kadar yaptığı harcama 1.5 milyarı aşmıştır" diye rakamlar verdi.

Sağlar, 7 Haziran seçiminden sonra harcananları ise şöyle açıkladı:

"Haziran 420 milyon 245 bin, temmuz ayında 424 milyon 450 bin, ağustos ayındaki 309 milyon 299 bin liralık harcama ile 1 milyar 890 milyon 94 bin liraya fırlamış. Geçen yılın aynı dönemine bakıldığında bu yıl harcamaların 9 kat artığını görülüyor. Sadece bu kadar değil, hükümette bulunan AKP’nin bütçeden yaptığı temsil, tanıtma, ağırlama, tören ve organizasyon harcamaları da artmış. Seçim sonrasında yapılan haziran ayı harcamaları, ocak ayının yaklaşık 20 katı artışla 20 milyon 871 bin lira, temmuz ayı 18 milyon 884 bin TL, ağustos ayı ise 9 milyon 517 bin TL olmuştur. AKP’nin genel bütçeden yandaş dernek, birlik, kurum, kurulacak sandık gibi kuruluşlara yapılan yardımı ise seçimden sonra rekor düzeye ulaşmış. Ocak ayında 4 milyon 413 bin TL olan transfer tutarı, 60 kat artışla 591 milyon 141 bin TL olmuş. Görülen o ki Recep Tayyip Erdoğan ve AKP, 1 Kasım seçimlerini kaybedeceğini anlamış. Devletin kasasını yağmalıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler