Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye "çanta" yanıtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kocaeli mitinginde "muhalefetin koalisyondan kaçtığını" söyledi.

Yayınlanma: 18.10.2015 - 20:35
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP'nin Kocaeli mitinginde halka hitap etti. Muhalefetin 7 Haziran seçimleri sonrasında sorumluluk almaktan kaçındığını söyleyen Davutoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Habertürk, Show TV ortak yayınında koalisyon görüşmelerinde hazır bulundurduğu çantayı açmasına da "O çantayı niye bizimle görüşmemizde açmadınız" yanıtını verdi. Davutoğlu, şunları söyledi:

"Blok siyaseti diye bir şey uydurdular. Blokları yerle bir ettik. Daha sonra da hükümet kurmaktan kaçtılar. Son derece medeni şekilde koalisyon görüşmelerini yürüttük. Kılıçdaroğlu, eğitim ve dış politikanın 180 derece değişmesi gerektiğini söyleyince "Orada dur" dedik. Sırf AK Parti hükümette olmasın diye Sayın Bahçeli'yi başbakan yapmaya kalktılar. Onu da Bahçeli kabul etmedi. Zaten Sayın Bahçeli aylardır her şeye hayır diyor. Millet 'uzlaşın' dedi, o 'hayır' dedi. Bahçeli, şimdi televizyonda bir çanta gösteriyor. peki o çantayı niye bizimle görüşmemizde açmadınız. Hayır dediniz. Siz hükümet olmaktan kaçacaksınız, sorumluluk almaktan kaçacaksınız. O zaman niye milletin önüne çıkıyorsunuz?"

Davutoğlu, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı da "Geçen cumartesi günü, biz daha vatandaşlarımızın kanları yerdeyken, hastaneye yaralılarımızı taşımaya çalışırken, devleti, hükümeti, bizleri 'katil' diye yaftalamaya çalışan bu siyasi parti liderlerinden, bu müsveddelerden millete hayır gelir mi?" sözleriyle eleştirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler