Bahçeli: Erdoğan uyuyamıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "1 Kasım'da seçim sonuçları farklı çıkar, AKP’nin dışında bir koalisyon oluşur ise benden bunun hesabını sorarlar veya birisi tek başına iktidar olursa hele hele beni hiç bırakmaz yüce divana gönderirler" düşüncesi ile gece- gündüz uyuyamadığını öne sürdü.

Yayınlanma: 27.10.2015 - 16:02
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin seçim çalışmaları kapsamında karayoluyla Amasya’ya geldi. Bahçeli, kent girişinde Mecitözü Kavşağı'nda partililer tarafından karşılandı. Ardından konvoy eşliğinde kent merkezine girdi. Mustafa Kemal Paşa Caddesi’nden geçişi sırasında partililer konvoyu durdurup Bahçeli’nin otomobilinin önünde cadde üzerinde kurban kesti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli burada aracından inerek partilileri selamladı. Ardından parti teşkilat üyelerinin katımıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, 1 Kasım Pazar günü çok önemli bir seçimin yapılacağını anlatırken, şöyle konuştu:

"Özellikle siyasi iktidarın çok iyi imkanlarla hem 25’inci hem 26’ıncı dönem seçimlerine özellikle devletin bütün imkanlarını seferber ederek yandaş havuzcu medyayı kullanarak kendisine biraz mesafeli olan medyaya baskı yaparak, sabahtan akşama kadar iki siyasi figürü dinlemekte milletimizi usandırmış ve tek yanlı bir propaganda ile milletimiz karşı karşıya bırakılmıştır. Bunlardan bir tanesi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ikincisi ise AKP'nin Genel Başkanı ve şuan vesayet altında bulunan Başbakan sayın Ahmet Davutoğlu’dur. Milletimiz bu iki şahsın propagandasının tesiri altında kalarak devletin tüm imkanlarıyla hazırlanmış bir algı yönetim merkezi suretiyle tek yönlü bakış açısı kazandırmaya ve bütün dikkatleri AKP'ye doğru yöneltmeye çalışan bir propaganda ile milletimizi aldatmaya kandırmaya çalışmışlar ve diğer bütün siyasi partilerin düşüncelerini ülke için ortaya koymuş olduğu gerçekleri hep yalan ifadelerle iftiralarla aldatmacalarla üstünü karalamaya çalışmışlardır."

MHP lideri Bahçeli, kendilerine 'Yandaş' olarak nitelendirdiği televizyon kanallarının yer vermediğini, 'Yanaşma' olarak nitelendirdiklerinin de korktuğunu, herkesin vergisi ile oluşturulan TRT'nın sadece iki ismi sabahtan akşama propaganda yapmak üzere televizyona çıkarttığını savundu. Bahçeli, şöyle dedi:

"MHP’ye ve onun değerli milletvekili adaylarına hiçbir teklifte bulunmuyor. O bakımdan kamu kuruluşu niteliğinde olan, bu milletimin kurmuş olduğu TRT’yi kınıyorum. Bu yanlı televizyon programından dolayı onlara aynı zamanda da acıyorum. İki tane; birisi başbakan yardımcısı, biri Ankara milletvekillinin vesayeti altında seçim propagandası yapma aşalığından dolayı kınıyorum. Özel televizyonlara bir şey demiyorum onlar kendi tercihleri doğrultusunda hareket ediyor. İnandıkları siyasi partinin yanaşması ve havuzu olarak onlara hizmet ediyorlar. Anlara diyeceğim biz söz yok. Ama hepimizin vergisiyle oluşmuş milletin televizyonun da bir havuz başı televizyonu gibi hareket etmesinden dolayı eğer canabı Allah nasip ederse TRT’den hesap sormazsam namerdim."

Koalisyon kurulduğunda 'Çözüm sürecinin' nasıl biteceğinden korktuklarını dile getiren Bahçeli, sürecin "Buzdolabına alınmasınını" yetmeyeceğini dile getirirken, "Yetmez. Fişini çek, onu orada kokut sonra at. Silahlar betona gömülecekmiş. Niye betona gömüyorsun? Bir gün birileri gelip birileri betonu kırıp çıkartırsa ne olacak. PKK’yı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teslim edeceksiniz. Silahların hepsi silahlı kuvvetlerimize ve emniyet güçlerimize teslim alınacak ve bir envanter yapıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne emanet edilecek. Bunlardan katil ihanetçi kim varsa hepsinden yüce adalet de hesap sorulacak, masum olanlar yuvalarına, katil ve suçlu olanlar da cezaevine gönderilecek. Bunları yapmaktan korkuyorlar. MHP’nin bu kararlılığından korkuyorlar" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletin huzuruna çıkıp 400 milletvekili isteyen, gece- gündüz rahat uyuyamadığını öne sürdüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Güneydoğu Anadolu’dan bazı önemli kişileri çağırdığını ifade ederken, "Şu PKK’dan vazgeçin tekrar bana bir oy verin ben istediğinizi yaparım' diyor. Bazı terör örgütleriyle paslaşıyor. Başka şeyler yapıyor. Bütün bunların hepsi artık biliniyor. Devletin de kayıtları altındadır. Bir iktidar değişikliğinde ya bunlar Yüce Divan'a gidecek, ya bu ülkeden kaçacaklardır. MHP inandığı yolda kararlı bir şekilde gidiyor. Ve bunu da yapmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu. Ülkenin iyi yönetilmediğini dile getiren Bahçeli, şöyle konuştu:
"Ülke karma karışık. Her türlü asayişsizlik her türlü adaletsizlik, ahlaksızlık bir arada. Türkiye karma karışık halde. Herkese bir savcı yetiyor. Bir savcıyı görevlendirdikleri takdirde hemen de hazırlamışlar ‘mevcut hükümeti yıkmaya erine bilmem ne yapmaya, darbeci bir anlayışa sahip olduğu için içeriye. Cumhurbaşkanına çoluk çocuk balkonda bir hanımefendi veya bir başka bu kalabalık neyin nesidir diye baktığında eğer cumhurbaşkanını alkışlamıyorsa o da cumhurbaşkanılğına bir saygısızlıktır diyor. O da içeriye. Ya dışarıdasınız ya sessiz kalacaksınız, yahut ta gidip biz size teslim olduk ne ediyorsanız edin diyeceksiniz. Bu aziz millet bunun hiç birisini söylemiyor. Bu aziz millette bir sessiz öfke birikimi var. Bu sesiz öfke birikimi bir gün bir yerde patlayacak. Allah muhafaza bu demokrasi dışında patlamasın. Demokrasi dışında patlarsa ülkede kardeş kardeşe kavgaya tutuşur, çatışmalar olur ve Türkiye’nin hiçbir şart altında huzuru kalmaz. Öyleyse bu patlama demokrasi içinde olmalı, sandıkta olmalı. Sandıktaki patlamada AKP oy kaybına uğramalı, arkasından gönlünüz hangi partiyi istiyorsa onda ilerleme olmalı."

Türkiye’nin etnik temelli bölünmesinin felaket olduğunu kayeden MHP lideri Bahçeli, mezhep temelli ayrışmanın farklı bir felakete yol açabileceğini, kamplaşma, birbirleriyle çatışmanın doğru yol olmadığını ifade ederek şöyle dedi:

"Sabırla soğukkanlılıkla bu ülkede yaşayan her vatandaşımızı mezhebi ne olursa olsun etnik kökü ne olursa olsun her birini cenab-ı Allah’ın kutsal emaneti görerek bir arada ve birlikte yaşamak. Bunun başka bir çıkış yolu yoktur. Her kim PKK’nın siyasallaşmasını istiyor, ‘PKK terör örgütü değildir’ diyorsa, o PKK’nın yandaşıdır, o PKK’lıdır. PKK terör örgütü değilse 20 Temmuz’dan bu yana yüzleri aşan polis ve mehmetçiğimiz şehit olurken ona ne isim vereceksin ey şerefsizler. PKK terör örgütüdür ve etnik temelli bölücülük yapmaktadır. Kürt kökenli kardeşlerimizi temsil etmemektedir. Hal böyle olunca PKK’nın kökü kazanmalıdır. Bugün başlatılan Güneydoğu Anadolu’daki PKK ile mücadele kesintiye uğramamalı kökü kazınıncaya kadar devam etmelidir."

Partililere sandığa gitmeleri için çağrı yapan Devlet Bahçeli, "Oyunuza sahip çıkmak namusunuz, sandığı korumak ise göreviniz olmalıdır. 7 Haziran'da milletvekili alacağımızı tahsile geldim Amasya’ya. Çünkü biz Amasya’da milletvekilliğini kazanmıştık. Oyunlarla hileyle elimizden aldılar. Şimdi alacağımı almaya geldim" dedi. Bahçeli konuşmasının ardından karayoluyla Çorum'a gitmek üzere kentten ayrıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler