Yalçın Akdoğan: Öcalan'ı diri diri gömdüler

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bu süreçte çok kötülük yaptılar ve Öcalan’ı da diri diri oraya gömdüler. O kısmı bizi şu an ilgilendirmiyor kendi yol haritamız ve yapacaklarımız bizi ilgilendiriyor" dedi.

Yayınlanma: 03.11.2015 - 13:16
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, seçimin ardından gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

NTV'ye konuşan Akdoğan, 'çözüm süreci' için, "Bizim şu anda konsantrasyonumuz PKK’nın bu hamlelerini boşa çıkartmak. Özerklik ilanı çöktü, devrimci halk savaşı çöktü, kurtarılmış bölgeler çöktü, büyük gruplarla saldırı eylemleri çöktü. Bunların çökertilmesi ve geriletilmesi terörle mücadelede mesafe alınması çok büyük önem taşıyor" ifadelerini kullandı.

"ÖCALAN'I DİRİ DİRİ ORAYA GÖMDÜLER"

PKK'nin Türkiye'yi terk etmesi, 'tam anlamıyla eylemsizlik' ve 'illegal şeylere' son vermesi gerektiğini söyleyen Akdoğan, "Ondan sonra diğer meseleler konuşulabilir. Devletin ilgili kurumlarının İmralı ile görüşmesi vesaire bu daha önceki hükümetler döneminde de olan bir şeydir. Çözüm süreci bağlamında bir noktaya gelebilmemiz için bu bahsettiğim şartların olgunlaşması gerekir. Bu süreçte çok kötülük yaptılar ve Öcalan’ı da diri diri oraya gömdüler. O kısmı bizi şu an ilgilendirmiyor kendi yol haritamız ve yapacaklarımız bizi ilgilendiriyor" ifadelerini kullandı.

"5. PARTİ HEDEF SAPTIRMAYDI"

AKP'nin iktidar süresi boyunca ayrımcılık yapmadığını savunan Akdoğan, "Bize oy verenleri de anlamaya çalıştık. Ama diğer partiler de empati yapmalı. Bu çaba muhalefette de olursa siyasette kaliteye ulaşılabilir" şeklinde konuştu.

Akdoğan, '5. parti' iddialarının 'hedef saptırma' olduğunu savunarak, "MHP'nin eridiği görülüyordu. AK Parti'de böyle bir şey olmaz. Yüzde 49 bunun en güzel cevabıdır. AK Parti'nin hem Kürtlerden hem ülkücü tabandan oy alabilmesi ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler