CHP MYK toplantısı sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, yarın yeniden toplanma kararı aldı.

Yayınlanma: 03.11.2015 - 19:26
Abone Ol google-news

CHP’de, 1 Kasım seçimlerinin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.
Genel merkezde, basına kapalı olarak yaklaşık 4 süren toplantıda, 1 Kasım seçim sonuçları masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre, toplantıda MYK üyeleri tek tek seçim sonuçları hakkındaki değerlendirmesini sundu. Toplantıda, Türkiye’de yaşanan olağanüstü bir sürece karşın CHP’nin “güvenli liman” algısını koruduğu, diğer iki muhalefet partisi gibi “akıbete uğramadığı” yorumları yapıldı. Toplantıda CHP’nin ana muhalefet görevini daha etkin bir şekilde yürütmesi ve partinin bütünlük içinde hareket etmesi konusunda mutabakata vardığı kaydedildi.

"OLAĞAN KURULTAY BİR AN ÖNCE YAPILSIN"


Toplantıda olağan kurultay süreci de değerlendirildi. Kurultay takviminin gözden geçirildiği toplantıda, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun il ve ilçe kongrelerinin bir an önce tamamlanarak, 35. Olağan Kurultayın bir an önce yapılmasını istediği belirtildi. Buna göre büyük kurultayın Ocak ayı içinde yapılması öngörüldü.

TOPLANTILARA DEVAM KARARI ALINDI

CHP’de seçim sonuçlarını değerlendirme toplantıları devam edecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu yarın saat 12.00’de MYK üyelerini yeniden toplantıya çağırdı. Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılacak toplantıda seçim analizlerinin yanı sıra geleceğe dönük stratejilerin de görüşüleceği belirtildi. CHP Parti Meclisi’nin de önümüzdeki günlerde toplanması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler