CHP’de kulisler ısındı

Ocak ayında kurultay kararı alınan partide ilk çıkışı Balbay yaptı. MYK’de ‘Örgütlenme dahil her şeyi baştan ele almalıyız’ denildi.

Yayınlanma: 04.11.2015 - 07:48
Abone Ol google-news

CHP MYK’de 1 Kasım’la ilgili “AKP, kendi yarattığı terörü, seçim endeksli olarak yürüttü” değerlendirmesi yapıldı. Toplantıda aralık sonuna kadar il ve ilçe kongrelerinin tamamlanması ve ocak ayında olağan kurultayın yapılması karara bağlandı. Seçim sonuçları CHP kulislerini hareketlendirdi. Olağanüstü kurultay toplanma olasılığı mümkün görünmezken ilk çıkış İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’dan geldi. Kurultay sürecini şans olarak değerlendiren Balbay, bir radyo programında genel başkanlığa aday olup olmayacağı yönündeki soruya “Bu tür yerlere aday olunmaz. Genel süreç bakarsınız bizi taşır. Niçin olmasın” diye yanıt verdi.

CHP’de 1 Kasım’la ilgili en kapsamlı değerlendirme dünkü MYK’de yapıldı. Bir toplantı da bugün gerçekleştirilecek. Kılıçdaroğlu, tüm MYK üyelerine önümüzdeki süreçte şehir dışına çıkmama talimatını verdi.

Terörü yönettiler

Dünkü toplantıda, “AKP ile PKK süreci birlikte yönetti. Kendi yarattıkları terörü, kendileri yönetti. Bölgede bazı kentlerde ilan edilen özyönetim ve YDG-H’nin eylemleri de bu sürecin bir parçası olarak görülmeli” görüşü öne çıktı. Özellikle Diyarbakır’da iki trafik polisinin şehit edilmesi olayı başta olmak üzere bazı şehit olaylarının istihbarat yetkililerinin bilgisi dahilinde olduğu değerlendirmesi de toplantıda gündeme geldi.

Öte yandan, toplantıda yeni bir örgütlenme anlayışının gerekli olduğu vurgulanarak, “Başarılı değiliz, örgütlenme anlayışımız dahil, her şeyi baştan ele almalıyız” ifadesi kullanıldı. Bir MYK üyesinin, “2010’da yenilenme talepleri yerine, pragmatik ve sağ kökenli aday tercihleri ‘CHP umut olacak’ algısında aşınma yarattı” ifadesini kullandığı ifade edildi.

Balbay: Kurultay şans

Seçim sonuçlarını değerlendiren CHP’li Balbay, CHP’nin olağan kurultay sürecini ‘şans’ olarak nitelendirerek, “Bunu sadece parti yöneticilerinin seçildiği bir kurultay olarak değerlendirmemek, partinin daha çok oy almasını sağlayacak bir yön, yöntem belirleme süreci olarak bakmak gerekiyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler