Türkeş'ten 'başkanlık' sorusuna yanıt: Çok erken

Başbakan Yardımcısı ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili "Bunların hepsi çok erken" dedi.

Yayınlanma: 09.11.2015 - 12:23
Abone Ol google-news

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin TBMM'de kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda kaydını yapan Başbakan Yardımcısı ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Türkiye'nin önemli bir seçimi geride bıraktığını ifade etti. 7 Haziran sonrası koalisyon kurulamaması sebebiyle seçim yenilemesini ilk defa yaptıklarını dile getiren Türkeş, hem katılım oranının çok yüksek olduğunu, hem de sayımın net ve berrak olduğunu belirtti. Seçim hükümeti olduklarını ve önümüzdeki hafta Meclis'in açılmasıyla görevlerinin sona ereceğini dile getiren Türkeş, başarılı bir iş yaptıklarının denebileceğini kaydetti.

HUKUKSUZ YAPILAN İŞİN DÜZELTİLMESİYLE İLGİLİ HUKUK YOLUNA GİDİLMİŞTİR

MHP üyeliğiyle ilgili yargıya intikal eden konunun hatırlatılması üzerine ise Türkeş, "Ordaki tartışma, bir hukuksuzluğu düzeltme tartışmasıdır. Ben AK Parti'den seçildim, AK Parti milletvekiliyim, bundan sonraki Meclis çalışmalarına da AK Parti milletvekili olarak devam edeceğim. Ancak daha önce de söyledim, öfkeyle kalkan zararla oturur. Hukuksuz yapılan işin düzeltilmesiyle ilgili hukuk yoluna gidilmiştir. Oradan atılamamam gerektiğini, atılmamam gerektiğini hukuk tespit eder inşallah, ettiği takdirde o arkadaşlar da öğrenir, iş bundan ibarettir" karşılığını verdi.

MHP'nin seçim başarısıyla ilgili bir soruya da Türkeş, "Onu buraya bir MHP'li arkadaş gelir, epey azaldılar ama onlara soracaksınız. Ben AK Parti milletvekiliyim yakışık almaz" dedi.

Çözüm süreciyle ilgili Türkeş, konunun yeni kurulacak hükümetin üyelerine sorulması gerektiğini söyledi. "Ben seçim hükümetinde bakanım" diyen Türkeş, "sizin de devam edeceğiniz" ifadesine "Bilmiyoruz" diye konuştu. Beklentisinin olup olmadığıyla ilgili ise Türkeş, "İnşallah" karşılığını verdi.

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarıyla ilgili Türkeş, "Bunların hepsi çok erken. Medyada bu çok zamansız başlamış bir anayasa ve gereksiz ortalık bulandırmaya çalışılan, zemini olmayan başkanlıkla ilgili bilen bilmeyen konuşuyor. Ben bunların yeni hükümetten sonra Meclis çalışmaya başladıktan sonra ele alınması gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler