Milyarlık sohbet!

KİPTAŞ, Başbakanlık yetkilisi ve Bosphorus 360 şirketi yöneticilerinin Etiler buluşmasını doğruladı: Milyarlık sohbet!

Yayınlanma: 18.02.2014 - 22:50
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın değeri bir milyar dolar olduğu belirtilen Etiler’deki polis okulu arazisinin oğlu Bilal Erdoğan’ın gizli ortağı olduğu öne sürülen Bosphorus 360 şirketine verilmesiyle ilgili dönemin Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala’yı bizzat görevlendirdiği ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’a emir verdiği iddiasıyla ilgili ses kayıtları geçen hafta gündeme bomba gibi düşmüştü. 17 Aralık yolsuzluk soruşturması dosyasındaki polis fezlekesinde hem teknik hem fiziki takibe takılan isimlerden birisi de KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’dı. Yıldırım’a, polis fezlekesindeki, “Etiler Polis Okulu arazisi önce Hazine’ye sonra KİPTAŞ’a devredilecek ardından da Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın gizli ortağı olduğu öne sürülen Bosphorus 360 adlı şirkete verilecekti” iddiasını sorduk. Yıldırım, soruşturma dosyasında yer alan Bosphorous 360 şirketinin ortakları Cengiz Aktürk, Usame Kutub, şirketin genel müdürü Abdülkerim Çay ve Başbakanlık Yatırım Destekleme Ajansı Başkanı İlker Aycı’nın bir otelin lobisinde buluşmasını ve “KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım henüz yapılmayan ihale hakkında brifing veriyor” başlığı ile duyurulan fotoğrafı, “kamuya açık olan otelin lobisindeki sohbet” olarak savundu. Yıldırım’ın oteldeki “sohbete” katılan Bosphorus 360 şirketinin yöneticilerinin Başbakanlık Yatırım Destekleme Ajansı Başkanı’nın misafirleri olduğunu belirtmesi ise dikkat çekti. Yıldırım, Etiler’deki araziyle ilgili iddiaları “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş’ın tapu kayıtlarıyla çürüttüğü” tezine dayandırarak yanıtladı. Ancak Topbaş’ın açıklamaları 17 Aralık operasyonunun hemen ardından yapılmış; polis fezlekesine yansıyan telefon kayıtları ve fotoğraflar kamuoyunun gündemine geçen hafta yansımıştı. Fezlekedeki telefon kayıtları ve fotoğraflar daha ihale yapılmadan araziyi alacak kişinin belli olduğunu, hatta projenin bile tamamlanarak maketinin yapıldığını ortaya koyan iddiaları içeriyordu. Hatta polis fezlekesine giren ve maketin etrafında poz veren isimler Yıldırım’ın “sohbet” toplantısındaki işadamlarından oluşuyordu. Aynı şirket yöneticilerinin isimleri 17 Aralık’ın ikinci dalgasında gözaltına alınacak 41 kişilik listede yer almış; Bosphorus 360’ın malvarlığına savcılık kararıyla el konulmuştu. Gözaltı kararı veren savcının görevden el çektirilmesinin ardından kısa bir süre sonra malvarlıklarıyla ilgili el konulma kararı kaldırılmıştı.

TOPBAŞ’TAN YILDIRIM’A: PROJENİN YÜKSEKLİĞİ AKMERKEZ’İ GEÇMESİN

Twitter’da Haramzadeler adlı hesaptan yayımlanan polis fezlekesinde Etiler Polis Okulu arazisine yapılacak AVM ve rezidans projesinin Başbakan Erdoğan tarafından izlendiği öne sürülüyor. Önceki gece internete sızdırılan ve fezlekede yer alan telefon görüşmesi ayıtlarında İBB Başkanı Topbaş’ın Etiler arazisine yapılacak projenin Akmerkez’i geçmemesi konusunda KİPTAŞ Genel Müdürü’nü uyardığı iddiası yer alıyor. Sosyal medyada ve internette yer alan haberlere göre, KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım’la telefonda görüşen Topbaş, proje yüksekliğinin Etiler Akmerkez’i geçmemesi için uyarıyor ve sürece dair gelişmelerden bilgi istiyor. İddiaya göre projenin kendisine gösterilmeden Erdoğan’a gösterilmesi durumunda Başbakan’ın kendisine soracağından bahseden Topbaş, bu şehrin başkanı olarak görmem gerekiyor, diyor.

Yıldırım: Tapu, iddiaları çürüttü

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım kendisine yönelttiğimiz soruya şu yanıtı verdi: “Etiler Polis Okulu arazisi ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Kadir Topbaş beyefendinin basın toplantılarında yaptığı açıklamalar ve medyaya sunmuş olduğu tapu kayıtları ile de çürütülmüştür.

Kamuya açık olan bir otelin lobisinde Başbakanlık Yatırım Destekleme Ajansı Başkanı ve onun misafirleri ile yapılmış olan bir sohbet resmedilerek hukuka aykırı plan ve programlar yapılıyormuş gibi iddialarda bulunulması suç olduğu gibi hukuk ilkelerimizle basın ahlakına aykırıdır.

Yazınızda da belirttiğiniz gibi tüm bu hususlar bir iddiadan ibaret olup bu yorum ve haberler mesnetsiz iddialara gerekçe oluşturma çabasıdır. KİPTAŞ’ın işleri ve faaliyetleri hakkında brifing verilmesi gerekiyorsa, KİPTAŞ Genel Müdürlüğü binasında bu işler için düzenlenmiş iki adet toplantı ve konferans salonu mevcuttur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler