Muhaliflerin imzalar için iki günü kaldı

CHP’de haftalardır süren kurultay tartışması bu hafta sona erecek.

Yayınlanma: 23.11.2015 - 08:07
Abone Ol google-news

Tüzük gereği 15 gün içinde olağanüstü kurultay için gerekli yaklaşık 600 imzayı toplaması gereken genel başkan adayları Muharrem İnce ve Umut Oran’ın bugünle birlikte 2 günlük süreleri kaldı. Muhalifler, eğer sayı 600’e ulaşırsa çarşamba günü imzaları Genel Merkez’e iletecekler. Ancak bu sayıya ulaşamazlarsa imzalar Genel Merkez’e verilmeyecek. Bunun yerine kaç kişinin imza topladığı noter onaylı belgeyle kayıt altına alınacak. Muhalifler, toplanan imzaları partiye sunmama gerekçesini “Genel Merkez imza atanlara baskı kurabilir” tezine dayandırıyor.

Olağanüstü kurultay yanlılarının verdiği bilgiye göre bu şekilde toplanan imza sayısı 480’e ulaştı. Ancak bu sayının ne kadarının eski, ne kadarının mevcut ve yeni delegelerden oluştuğu konusunda net bilgi verilmiyor. Genel Merkez yönetimine göre, muhaliflerin en temel sorunu da bu noktada beliriyor. Zira, muhaliflerin tüzükte bir boşluk olduğu düşüncesiyle topladıkları eski imzaların hiçbir geçerlilik taşımayacağını düşünen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmay kadrosuna göre, sayı bu şekilde hesaplansa bile 250’yi aşmıyor.

Genel Merkez olağan kurultayın 16-17 Ocak tarihlerinde yapılacağını duyurdu. Muhalif kanat temsilcilerinden Haluk Pekşen, kurultay tarihinin açıklanmasını da “psikolojik bir hareket” olarak niteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon