‘Neyin güvenoyu? Güvenmiyoruz!’

CHP’li Levent Gök, hükümetin güvenoylaması sırasında Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması ve Cumhuriyet’e vergi incelemesi başlatılmasına tepki göstererek, “Neyin güvenoyu sayın vekiller? Biz hükümete güvenmiyoruz” dedi. Gök, “Hükümet halka bilgi vermek isteyen gazetecilerin tutuklanmalarını seyrediyor”

Yayınlanma: 01.12.2015 - 06:56
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, hükümetin güven oylaması sırasında Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanması ve ardından Cumhuriyet’e vergi incelemesi başlatılmasına tepki göstererek, “Neyin güvenoyu sayın vekiller? Biz hükümete güvenmiyoruz” dedi.

64. Hükümet’in güvenoylaması öncesinde basın özgürlüğü konusunda grup önerisi veren CHP adına söz alan Gök, Dündar ve Gül’ün tutuklanmalarına değinerek, “Hükümet gerçekleri öğrenmek isteyen halka bilgi vermek isteyen gazetecilerin tutuklanmalarını seyrediyor” dedi. Tutuklamaların ardından Cumhuriyet üzerinde vergi incelemesi başlatıldığını belirten Gök, “Neyin güvenoyu sayın vekiller?” diye sordu. Gök, “Dündar ile Gül, herkesin bildiği bir gerçeği yazdılar diye tutukluyorsunuz, sonra diyorsunuz ki ‘O TIR’lar Türkmenlere gidiyordu. Ama bu arkadaşlarımız casusluktan dolayı tutuklanıyor. Yazık, günah. Hiç olmazsa ‘iftira atıyorlar’ deyin. Biz hükümete güvenmiyoruz. İktidarınızın üzerinde Reyhanlı’nın, Suruç’un, Ankara katliamının sorumluluğu vardır”dedi.

CHP Grubu adına söz alan ve Tahir Elçi ile birlikte çalıştığını ve 25 yıllık dostluğu bulunduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun “Sizlerin üstünü örtmeye çalıştığınız faili meçhuller” ifadesine AKP’liler tepki gösterdi. Meclis Başkanı Kahraman’dan sataşmaları önlemesini isteyen Tanrıkulu, AKP sıralarından gelen tepkiler üzerine “Lanet olsun” diyerek konuşmasını yarım bırakıp kürsüden ayrıldı. Tanrıkulu, kayıtlara geçmesi için konuşma metnini Kahraman’a verdi.

HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ise Dündar ve Gül’ün tutuklanmasını gerektirecek bir durum olmadığına işaret ederek, “Haber yapılmış, TIR’lar gitmiş yani olan olmuş. Deliller artık karartılamaz. Suçun işlenmeye devam edilmesi ihtimali var. Gerçekleri yazmak suçsa, gazeteciler bunu işlemeye devam ederler” dedi.

315 kabul oyu

64. hükümet için TBMM Genel Kurulu’nda yapılan güvenoylamasında 509 milletvekili oy kullandı. Açık oylama usulüyle yapılan oylamada 315 kabul, 194 ret oyu çıktı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, teşekkür konuşmasında “Şu andan itibaren bütün milletin hükümetiyiz. Bir şekilde diğer partilere oy vermiş olan yüzde 50.5’in de hükümetiyiz. Onların sesi de kulağımızda olacak” dedi. Davutoğlu, muhalefete geçici bütçe yerine esas bütçe görüşmelerinin yapılması çağrısında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler