Erdoğan'ın maaşı 3 bin 643 TL arttı, konu meclise taşındı

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Cumhurbaşkanlığı ödeneğinde ve maaşında yapılan zamma ilişki Başbakan Davutoğlu'na yazılı soru önergesi verdi.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 10:41
Abone Ol google-news
 
Asgari ücretliye verilecek 300 liralık zam tartışılırken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2016 yılında alacağı maaşa 3 bin 643 lira zam yapıldı.
 
Yeni zamla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net maaşı 29 bin liradan yaklaşık 32 bin 643 liraya çıktı. Böylece g eçim mücadelesi veren memurlara yüzde 6’lık zam yeterli görülürken  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşına yüzde 12.56 zam yapılmış oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Cumhurbaşkanlığı ödeneğinde ve maaşında yapılan zamma ilişki Başbakan Davutoğlu'na yazılı soru önergesi verdi.

Gerekçesinde "Hükûmetinizin bütçe tasarısı ile Cumhurbaşkanı’na maaş ödemesi için önümüzdeki yıl tahsis edilen aylık tutar brüt 43 bin 750 liradan 49 bin 245 liraya yükseltilmiştir. Böylece vergi ve sigorta primi ile diğer kesintiler düşüldüğünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net maaşı 29 bin liradan  32 bin 643 liraya yükselecek ve dolayısıyla Erdoğan’ın maaşı 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yüzde 12.56 oranında zamlanacaktır" yazan önergede şu sorular yer aldı:
 
1.Cumhurbaşkanına ayrılan örtülü ödeneğin ve maaşın zamlanmasının gerekçesi nedir? Halihazırda bulunan ödenek ve maaş Cumhurbaşkanlığının hangi ihtiyaçlarının karşılanmamasının neticesinde artırılma yoluna gidilmiştir?

2.Cumhurbaşkanı maaşına yapılan zam muhtar ziyaretlerindeki artışın bir sonucu mudur?

3.Emekli ve memur maaşları enflasyonun çok altında bir oranda arıtılırken Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığın maaşları neden hep yüzde %15ler düzeyinde artırılmaktadır?

4.Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına ayrılması planan ödeneğin sürekli zamlanması, “devletin malı deniz” anlayışınızın bir neticesi midir?

5.Ödenek ve maaşa zam yapılması noktasında Cumhurbaşkanlığının herhangi baskısı veya telkini söz konusu olmuş mudur? 

6.Hükûmetinizin daha kolay ve verimli çalışması adına ödeneğin belli periyotlarla sürekli artırılması yerine neden tüm bütçe toptan Cumhurbaşkanlığa bağlanmamaktadır?

7.Hükûmetinizin öngördüğü “başkanlık” sisteminde, başkana tüm vergilerin bağlandığı bir “hazine-i hassa” düşünülmekte midir?

8.Artırılan ödenek ve maaş, başkanlık sistemi için yapılması düşünülen referandum mitinglerinde mi harcanacaktır?

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler