Abdüllatif Şener: O ses Başbakan Erdoğan'a ait, tereddüt yok

Abdüllatif Şener, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği ileri sürülen ses kaydı hakkında konuştu.

Yayınlanma: 25.02.2014 - 09:27
Abone Ol google-news

 

AKP ’nin kurucu isimlerinden Abdüllatif Şener, Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve internete düşen ses kaydı hakkında "Sesin Başbakan'a ait olduğuna dair tereddütüm yok" dedi.

İşte ses kayıtları TIKLAYINIZ

Halk TV'de soruları yanıtlayan Abdüllatif Şener, söz konusu ses kaydı için şunları söyledi:

"Bu ses kayıtlarını ben de dinledim. Benim kanaatime göre, tereddüt edecek bir durum yok gibi görünüyor. Refleksiyle, tonlamalarıyla, tereddüt ettiği nktaları izah etme biçimiyle, öteden beri yanında çalışmış ve çok defa telefon görüşmelerine muhatap olmuş biri olarak benim kişisel kanaatim bu seslerde bir tereddüt yok" dedi.

Şener, "Ancak bildiğiniz gibi yeni RTÜK ve internet düzenlemeleri nedeniyle bu görüntüler yayınlanamıyor. Ancak en azından ses doğru mu değil mi diye tartışılabilmesi gerekir" dedi.

'BU YOLSUZLUKLAR NEDENİYLE AYRILDIM'

Şener, "Başbakan konusunda temenniler safhasını çoktan geride bıraktık. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak bu ülkeyi yönetenlerin hırsızlığa bulaşmasını temenni etmeyiz. Ancak benim kabinede iken de sürekli ifade ettiğim yoğun bir yolsuzluk arayışı içindeki bir yapı olarak nitelendirdim iktidar yapısını. Bu yolsuzluğu kişiliğimle meşrulaştırmamak için bıraktığımı söylemiştim. Bir insanın ömür boyunca ulaşamayacağı makamları bırakması başka ne anlama gelebilir?"

'DİNLEMELERİN SORUMLUSU İKTİDAR'

Şener, 'paralel yapı' adına 7 bin kişinin dinlediği ve listede kendisinin de olduğu yönündeki iddialar için ise, "Türkiye'de herkesin dinlendiği bir ortam oluşturuldu. Bu iktidar ülkenin çivisini çıkardı. Ben dinlemeler nedeniyle camiayı sorumlu göstermem. Eğer ben dinlenmişsem, bunun sorumlusu bu ülkeyi yöneten iktidardır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler