İnce: Hapiste yatan insanlar montaj diyor kimse dinlemiyor

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Osmaniye'de yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 26.02.2014 - 20:01
Abone Ol google-news

Partisinin seçim bürosu açılışına katılmak için Osmaniye'ye gelen Muharrem İnce, CHP Osmaniye İl Örgütü binası önünde konuştu. Kurulan platform üzerinden partililere seslenen Muharrem İnce, Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğar arasında geçtiği ileri sürülen ses kasetlerine değindi. Yalancılara meydan okuyacaklarını söyleyen İnce, "Büyük hırsızlıklar neyle kapanır biliyor musunuz? Bir, büyük yalanlarla kapatılır. İki, büyük yaygaralarla kapatılır ve üç, büyük yasaklarla kapatılır. Hırsızlık diyor, oğuldan babaya geçmez. Babadan oğla geçer diyor. Evet, doğru. Türkiye’de 76 milyon hırsızlığın babadan oğula geçtiğini bilir. Ama baba ile oğlun beraber soyduğunu ilk kez görüyoruz. Ne dediyse başına geldi. Baba-oğul dedi, başına geldi. Kardeşim dedi Esad’a, sonra Katil Esad dedi. Geçmişte kardeşim dediklerine şimdi paralel devlet diyor, çete diyor, örgüt diyor" dedi.

 

'HAPİSTE YATAN İNSANLAR MONTAJ DİYOR KİMSE DİNLEMİYOR'

Başbakan Erdoğan'ın başkalarının kasetlerini seçim meydanlarında kullandığını söyleyen İnce, şöyle devam etti: "Seçim meydanlarında bas bas bağırdı. Kendi ses kasetine gelince, bunlar montaj dedi. Ben, Kılıçdaroğlu’nun nefes alışını dahi kontrol ediyorum dedi, meğer onun nefes alışını da kontrol ediyorlarmış. Montaj diyor bunlara montaj. Montaj demekle kurtulunsaydı beş senedir hapiste yatan insanlar montaj diyor, sahte diyor, kimse dinlemiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanıyım diyor, Türkiye Cumhuriyeti’ni hatırladı sonunda. Valiliklerden Türkiye Cumhuriyeti’ni sildiren bu değil mi? Kamu bankalarından Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldıran bu değil mi, Andımız'ı yasaklayan bu değil mi? Peki 7 yıldır kitaplardaki Bayrak şiirini kaldıran yasaklayan bu değil mi? Şimdi bunların hepsini unuttu birden bire bayrak cumhuriyet hatırladı, Türkiye Cumhuriyeti’ni hatırladı. Nasıl konuşmalar, sıfırladın mı diyor? Yok diyor 30 milyon Euro kaldı."

 

'BÖYLE BİR YOLSUZLUK MALAZGİRT ZAFERİNDEN BUGÜNE KADAR GÖRÜLMEDİ'

Ses kaydında geçtiği ileri sürülen konuşmalara değinen İnce, şöyle konuştu: "30 milyon Euro, 90 trilyon yapıyor. Bu parayla Osmaniye’deki 100 bin kişiye bir ay asgari ücret ödenebilir. Bu artanı Ahmet’e dağıtılan, enişteye verilen, saklanan onların hepsinden sonra artan para bu. Böyle bir yolsuzluk böyle bir yüzsüzlük Malazgirt zaferinden bu güne kadar bu topraklar böylesini görmedi. Türkiye görmedi de insanlık tarihi gördü mü ben bilmem? Yalanın daniskası bunlarda. Diyor ki, bizde şimdi montaj kaset yapacağız. İşin o senin zaten. Yıllardır yapıyorsun. Eminim ki sen kendi gerçek kasetlerini saklamak için yakında CHP’lilerle ilgili kaset çıkartırsın. Hemen Amerika’dan bir açıklama gelmiş, sesler montajmış, sahteymiş. Hangi laboratuvar, hani rapor nerede, ne çabuk gönderdin ne çabuk sonuç geldi? Şunu bir açıklasınlar görelim açıklayabilirler mi? Hayır açıklayamazlar. Başbakan hani demişti ya ‘Milyonları evde zor tutuyorum’ diye… Doğruymuş milyonları evde zor tutuyormuş. "

Konuşmasının ardından CHP Belediye Başkan Adayı Haydar Aktürk ile vatandaşları selamlayan İnce, daha sonra seçim bürosunun açılışını yaptı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler