Erdoğan'dan cemaate: Bunlar tam haşhaşi

Osmaniye'deki mitingte yine Fethullah Gülen'e yüklenen Başbakan Erdoğan dilini iyice sertleştirdi.

Yayınlanma: 03.03.2014 - 22:36
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan seçim çalışmaları kapsamında Osmaniye'de konuştu. Konuşmasında Gülen cemaatine sert eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Bunlar itikadi noktada da bir sapıklığı içindeler. Bunlar tam haşhaşi…” dedi.

Bu vatan topraklarımız üzerinde asla kimseye operasyona müsaade etmeyiz. Bu devletimizin içinde de bir paralel devlete, bir paralel yapıya müsade etmeyiz. Onların da inlerine gireceğiz, çıkartacağız ve devletimizi malum gücüne kavuşturacağız hiç endişeniz olmasın, bunlar temizlenecek”

- “Bu paralel yapının Osmaniye’de de dershaneleri, okulları olabilir. Ben diyorum ki: Bu dershanelerden çocuklarınızı çekin alın, buna evet mi? Okullarından da alın, niye söylüyorum devletimizin okulları bize yeter”

- “Hafta sonlarında çocuklarımıza eğer takviye kursu gerekiyorsa biz, devlet olarak hafta sonlarında yavrularımıza takviye kursunu ücretsiz olarak vereceğiz, öğretmenlerimizi de bu takviye dersleri sebebiyle ücretlerini de devlet olarak biz ödeyeceğiz çünkü bunlara bu tavrı koyacağız. Dershane bunlar için bir rant kapısıydı, bir milyar dolar buradan yıllık rantları vardı şimdi ‘bu rant gitti’ diye bu kıyameti kopardılar”

- “Sevgili Peygamberimizi Miraç’tan indiriyorlar ondan sonra kamyonete bindiriyorlar. Aman Yarabbim ne biçim iştir. Bunlar itikadi noktada da bir sapıklığın içindeler”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Bu vatan topraklarımız üzerinde asla kimseye operasyona müsaade etmeyiz. Bu devletimizin içinde de bir paralel devlete, bir paralel yapıya müsaade etmeyiz. Onların da inlerine gireceğiz, çıkartacağız ve devletimizi malum gücüne kavuşturacağız hiç endişeniz olmasın, bunlar temizlenecek” dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Osmaniye Devlet Bahçeli Meydanı’ndaki düzenlenen mitinginde, yıllık enflasyonun yüzde 8'e düştüğünü, devletin borçlanma faizinin eskiden yüzde 63 olduğunu şimdi ise tek haneli rakama düştüğünü söyledi.

Planları ve projeleri bulunduğunu belirten Erdoğan, 5 yıl önce bıraktıkları Osmaniye Belediyesinin bugün yine aynı olduğunu dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, Osmaniye’de değişen bir şeyin olmadığına işaret ederek “Bütün bu duble yollar, bölünmüş yollar bizim eserimiz, hepsi bizim yaptıklarımız ve 3 buçuk katrilyon 10 yılda biz Osmaniye’ye yatırım yaptık. Hamdolsun 30 yıldır canımızı yakan, bizleri üzen terör belasından da yavaş yavaş kurtuluyoruz. Bir yıldır Osmaniye’ye, 80 vilayetimize terör nedeniyle hamdolsun şehitler gelmiyor. Terör meselesi, bu şekilde çözülürken ekonomiyi daha da büyütüyoruz. Şu anda dünyanın en gelişmiş ülkelerinde ekonomi yavaş yavaş çökerken, biz yüzde 4 büyüme kaydediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

-”Onların inlerine gireceğiz, çıkartacağız”-

Miting alanındaki gençlere seslenen Erdoğan, “Rabia” işareti yaparak bu işareti unutmamaları çağrısında bulundu. Başbakan Erdoğan, “Rabia” işaretinin 4 anlamı olduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

“Afyonkarahisar’dan yola çıkarken dedik ki bir: ‘Tek millet.’ Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Gürcüsüyle Abazasıyla Romanıyla Boşnağıyla Arnavutuyla aklınıza ne gelirse hepsiyle biriz, beraberiz, iriyiz, diriyiz, kardeşiz hep birlikte Türkiye’yiz. İki: ‘Tek bayrak’ dedik. Bizim bayrağımızın yanında ikinci bir bayrak asla düşünemeyiz, bayrağımızın rengi şehidimizin kanı, hilalimiz bağımsızlığımızın sembolü. Yıldızımız, şehidimizin simgesi. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onun için ‘tek vatan’ dedik. Ama bu tek vatan, 780 bin kilometrekare ile tek vatan. Batıyı al doğuyu güneydoğuyu bırak, yok böyle bir şey. Batı da doğu da güneydoğu da Karadeniz, Akdeniz, Marmara, Orta Anadolu. Hep birlikte 7 bölgeyle 780 bin kilometrekare ile tek vatan Türkiye Cumhuriyeti. Bu vatan topraklarımız üzerinde asla kimseye operasyona müsaade etmeyiz. Dördüncüsü: ‘Tek devlet’. Türkiye Cumhuriyeti devleti tek devlet. Bu devletimizin içinde de bir paralel devlete, bir paralel yapıya müsaade etmeyiz. Onların da inlerine gireceğiz, çıkartacağız ve devletimizi malum gücüne kavuşturacağız hiç endişeniz olmasın, bunlar temizlenecek.”

-”Bu dershanelerden çocuklarınızı çekin alın”-

Başbakan Erdoğan, miting alanındakilere, bir ricası olduğunu bildirerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu paralel yapının Osmaniye’de de dershaneleri, okulları olabilir. Ben diyorum ki: Bu dershanelerden çocuklarınızı çekin alın, buna evet mi? Okullarından da alın, niye söylüyorum? Devletimizin okulları bize yeter. Hafta sonlarında çocuklarımıza eğer takviye kursu gerekiyorsa biz, devlet olarak hafta sonlarında yavrularımıza takviye kursunu ücretsiz olarak vereceğiz, öğretmenlerimizi de bu takviye dersleri sebebiyle ücretlerini de devlet olarak biz ödeyeceğiz. Çünkü bunlara bu tavrı koyacağız. Neden? Dershane bunlar için bir rant kapısıydı, bir milyar dolar buradan yıllık rantları vardı şimdi ‘bu rant gitti’ diye bu kıyameti kopardılar. Bunların yayın organlarını, gazetelerini, şunu bunu sakın ha! Çünkü bu gazeteler aldatıcı. Bunlarda yalan var, dolan var, takiye var, fitne var, fesat var bunlara asla prim vermeyin. Geçenlerde bunların televizyonlarından bir tanesinde ne diyor? Sevgili Peygamberimizi Miraç’tan indiriyorlar ondan sonra kamyonete bindiriyorlar. Aman Yarabbim ne biçim iştir. Bunlar itikadi noktada da bir sapıklığın içindeler. Ben bunlara gönül veren kardeşlerime sesleniyorum: Ne olur başınızı iki elinizin arasına alın. Bizim Miraç ile ilgili Kuran-ı Kerim’de sure var. Burada her şey a’dan z’ye anlatılmıştır. Fakat bu ne denli bir edepsizliktir ki, sevgili Peygamberimizi Miraç’tan indir ondan sonra kamyonete bindir arkasından da yürü. Bunlar tam Haşhaşi, bunlar tam Haşhaşi, bunlara prim vermememiz lazım. Biz bir olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, kardeşliğimize gölge düşürmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.”

-”Verin bize hesabı” deyin-

Rehavetin kendilerine yakışmadığını kaydeden Erdoğan, partisi tarafından hazırlanan kitapçıkta 11 yılda Osmaniye’ye neler yapıldığının anlatıldığını anımsattı. Söz konu kitapçığı bütün teşkilatlara gönderdiklerini bildiren Başbakan Erdoğan, “Neler yapılmış a’dan z’ye bunları, orada görmekte fayda var. 3 buçuk katrilyonluk yatırım, bugüne kadar Osmaniye böyle bir yatırımı görmedi” ifadesini kullandı.

Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye seslenerek “Böyle bir yatırımı bir sorun bakalım, 3 buçuk sene de Osmaniye’ye ne kadar yatırım getirdin? MHP’nin mensuplarına da sorun, ‘verin bize hesabı’ deyin. Ama ben size rakam veriyorum 3,2 katrilyon. Biz bunu yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü ‘durmak yok, yola devam’ dedik, yola devam edeceğiz. Bunlar ‘milliyetçiyiz’ diyorlar. Milliyetçilik nasıl olur? Milletini sevmekle olur, milletine hizmetkar olmakla olur. Biz bu millete efendi olmadık, biz bu milletin hizmetkarı olduk” diye konuştu.

Etiyopya’nın Harar şehrine gittiklerini, orada yaşayan Harar Türklerini ziyaret ettiklerini ve onlara yardım yardım götürdüklerine değinen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Moğalistan’a gittim orada yaşayan Dukha Türkleriyle buluştuk. Onlara da yardım götürdük. Moğolistan’daki Orhun Yazıtları’nı Karakurum’dan Orhun Yazıtları’nın olduğu yer 42 kilometre adeta safari yaptık, çöl gibi bir yer. Biz Orhun Yazıtları’nı ele aldık, orayı bir müze haline dönüştürdük ve 42 kilometrelik yolu, asfalt yol haline getirdik. Kazakistan’a gittik, Hun Türklerine ait mezarları bulduk, koruma altına aldık. Moldovya’ya gittik Gökoğuz Türklerine yardım götürdük. Makedonya’ya gittik, Kocacık köyünü bulduk orada Gazi Mustafa Kemal’in babasının evini tespit ettik, o evi aslına uygun şekilde yeniden inşa ettik. Manastıra gittik, Gazi Mustafa Kemal’in okuduğu okulu restore ettik. Kırım Tatarlarına, Ahıska Türklerine biz sahip çıktık. Macaristan’da Zigetvar’a gittik Kanuni Sultan Süleyman’nın türbesini bulduk. Hem o türbeyi hem Zigetvar Kalesini yeniden inşa ediyoruz. Mehmet Akif’in Kosova’da babası ve dedesinin yaşadığı köyü bulduk. Oradaki camiyi yeniden inşa ettik. Sinan Paşa Cami’ni inşa ettik, restore ettik.

Fatih Sultan Mehmet’in yaptırdığı ama yıkılmak durumunda olan camiyi biz restore ettik. Açılışını bizzat gidip yaptım. Kosova Meydan Muhaberesi’nin yapıldığı yere gittik. Sultan Murat Türbesi’ni adeta bir gül bahçesi şeklinde inşa ettik. Kim milliyetçi? Mostarı, Mostar Köprüsü’nü biz yaptık. Neden? Çünkü bizim ecdadımız Balkanlara gitti, oralarda eserler bıraktı, o eserleri bırakan ecdadımızın ruhunu şad etmek için bunları yaptık. Kim milliyetçi? Biz eser milliyetçisiyiz, evet MHP laf milliyetçisi. Çanakkale Şehitliği’mize biz sahip çıktık, Kore, Kıbrıs, Edirne Tabyası, Sarıkamış şehitliklerimize sahip çıktık. Kurtuluş Savaşı şehitliklerimizi yeniden tanzim ettik. Peki üç buçuk sene iktidarda olan bu MHP acaba oralara bir kere uğradı mı? MHP’li kardeşlerime bunları anlatın, oraya gönül veren kardeşlerime anlatın bizim iktidarımız böyle bir iktidar, bizim iktidarımız laf milliyetçiliği yapmıyor, icraat milliyetçiliği yapıyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler