Kılıçdaroğlu'ndan Rize'deki saldırıyla ilgili açıklama

Hopa'da Kazım Koyuncu Anıtı'nı açan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Rize'de yaşanan saldırıya ilişkin ilk açıklamasını yaptı. CHP lideri, "Elbette herkesin farklı görüşü olabilir. Şu veya bu partiyi destekleyebilir. Ben bunlara saygılıyım" diye konuştu.

Yayınlanma: 06.03.2014 - 13:20
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'in Kafkasör Yaylası'ndan helikopterle Hopa Limanı'na geldi, ardından Hopa ilçe merkezindeki bir iş merkezi, Kazım Koyuncu Anıtı ve belediyenin yaptırdığı bazı tesislerin açılışını yaptı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Hopa'daki festival alanından vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, kendisini Hopalı hissettiğini belirterek, "Özgürlüğün ve barışın ilçesi Hopa. Dünyanın en güzel yerlerinden birisi. İnsanların düşüncelerini özgürce dile getirdikleri bir ilçe" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mayıs 2011'de Hopa mitingi öncesi ve sonrası yaşanan olaylara değinerek, "31 Mayıs 2011'de buraya bir kişi gelmişti. Bir öğretmen, Metin Lokuncu hayatını kaybetti. Olaylardan hemen sonra geldim, ailesini ziyaret edip başsağlığı diledim. Onlar hırsızı daha önce görmüşlerdi, şimdi Türkiye ve dünya görüyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a, Hopa'ya gitme tavsiyesinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi ne hale getirdiğini gördük. Bütün dünya gördü. Aile boyu hırsızlığın ne olduğunu hep beraber gördük. İhaleye fesat nasıl karıştırılıyor, bunu gördük" dedi.

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Başbakan Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerine de değinen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir kişi hiç görmemiştik dünyada ama ilk kez tanık oluyoruz ama o temiz bir adam olmak istiyorsa, kamu kaynakları nasıl kullanılıyor, onu görmek istiyorsa, namuslu bir adam kimdir, kimliğini görmek istiyorsa Hopa Belediye Başkanını ziyaret etsin. Dürüst adam, halkına hizmet eden adam, adam gibi adam nasıl oluyormuş görmek istiyorsa Hopa'ya gelsin."

Başbakan Erdoğan'a Hopa'da vatandaşlarla çay içmesi önerisinde de bulunan Kılıçdaroğlu, "Binlerce korumayla değil, tek başına gelsin buraya" diye konuştu.

RİZE'DEKİ SALDIRI İÇİN İLK AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu, dün Rize mitinginde yaşanan protestoya da işaret ederek, "Dün Rize'deydim. Bir grup vatandaş beni protesto etti. Asla onlara kırgın değilim" diye konuştu. Kendisinin demokrasiye inanan bir insan olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Elbette herkesin farklı görüşü olabilir. Şu veya bu partiyi destekleyebilir. Ben bunlara saygılıyım" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon