Kılıçdaroğlu'ndan Baykal için ilk açıklama

Katıldığı canlı yayında partisine eleştirilerde bulunan ve hükümeti övücü açıklamalarda bulunan Deniz Baykal'a CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan cevap geldi. Kııçdaroğlu, Bakyal için "Tam AKP dış politikada sıkışmışken ortaya çıkıp can simidi olmayı seçti." dedi.

Yayınlanma: 17.02.2016 - 09:50
Abone Ol google-news

<video:481863>

 

Hürriyet Gazetesi'nden Deniz Zeyrek'in haberine göre Kılıçdaroğlu, Baykal için yakın kurmaylarına şu değerlendirmeleri yaptı: “Tam AKP dış politikada sıkışmışken ortaya çıkıp can simidi olmayı seçti. Başbakan Davutoğlu, grup toplantısında büyük ihtimalle Sayın Baykal’a teşekkür edecek. Türkiye’nin iflas eden dış politikasına bundan büyük destek bulabilir miydi? AKP’nin can simidi olmasının anlamı yoktu. Biz göç sorununun çözülmesi için önerilen tampon bölgeye destek veriyoruz zaten. Avrupa’da Türkiye’nin mülteciler konusunda üzerine düşeni yaptığını söyledim. Ancak iflası ortada AKP dış politikasına nasıl ‘milli’ deyip destek verelim.”

Baykal’a disiplin soruşturması talebi


Kılıçdaroğlu’nun, Baykal’ın çıkışına ilişkin, “1.5 yıl önce bana geldi. Parti yönetiminde rol almak istedi. Onursal Genel Başkanlık gibi konular gündeme geldi. ‘Kurultayda önerge verin, delegeye soralım’ dedim, ama yolu bizim açmamızı bekledi. Şimdi AKP’ye bu destekle geçmişteki hizipçi gündemini ortaya çıkarma çabasını ciddiye alıp muhatap olmayın. Bu tuzağa düşmeyin” yorumu da yaptığı belirtildi.

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na: Değişime ihtiyaç var
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler