Havuz medyası Erdoğan'ın 'El Nusra'ya destek' sözlerini vermedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları Twitter'dan satır satır canlı yayınlayan Anadolu Ajansı, Erdoğan'ın 'El Nusra'ya neden kötü diyorsunuz' sözlerini 'görmemeyi' tercih etti.

Yayınlanma: 25.02.2016 - 09:15
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Saray'da bir kez daha muhtarları topladı. Konuşmasında gündeme ilişkin açıklamalar yapan Erdoğan, Suriye'deki son duruma ilişkin yaptığı açıklamasında, "Ne diyorlar, PYD ve YPG bunlar DAEŞ'e karşı savaşıyorlar ondan dolayı biz destekliyoruz diyorlar, koskoca bir yalan. El Nusra da DAEŞ'e karşı savaşıyor peki El Nusra'ya niye kötü diyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın bir anda Türkiye'nin gündemine oturan bu sözü, açıklamalarını satır satır canlı tweetleyen Anadolu Ajansı tarafından önce görülmedi. Ajans, Erdoğan'ın bu sözlerini daha sonra tweetledi.

HAVUZ 'GÖRMEDİ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'El Nusra'ya destek' açıklaması havuzun önde gelen gazeteleri, Sabah, Yeni Şafak ve Akşam tarafından yayınlanmadı.

Sabah, Erdoğan'ın açıklamalarını "Vekil değil teröristin ta kendisi" başlığıyla verirken, Yeni Şafak gazetesi, "Milletimizin tahammülü kalmadı" başlığını atmayı tercih etti. Akşam gazetesi ise "Fezlekeler raflarda tozlanmamalı" sözlerini başlığa çekti.

Üç gazete de Erdoğan'ın neredeyse tüm sözlerini satır satır yayınlarken, El Nusra bölümüne sayfalarda yer verilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler