İpotek koyamazsın

Erdoğan’ın ‘uymuyorum’ dediği Dündar ve Gül kararını veren Anayasa Mahkemesi, yandaş medyanın mahkemeyi hedef alan haberlerine sert tepki gösterdi. AYM Başkanlığı’nın açıklamasında “Mahkememizin vicdanını ipotek altına almaya yönelik yayınları kınıyoruz” denilerek “hak ihlali” kararının arkasında duruldu.

Yayınlanma: 29.02.2016 - 23:04
Abone Ol google-news

<video:488928>

Anayasa Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutukluluğuna ilişkin verilen hak ihlali kararının ardından, iktidara yakın medyada yayımlanan ve AYM Başkanı Zühtü Arslan ile mahkemenin bir üyesi arasında geçen görüşmelere dair haberleri yalanladı. AYM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Mahkememizin vicdanını ipotek altına almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz” denilerek, yapılan haberlere tepki gösterildi.

Cevap gerekçeli kararda

İddia gerçek dışı

Mahkeme Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “28-29 Şubat 2016 tarihlerinde bazı basın ve yayın organlarında Mahkememiz Genel Kurulunun karara bağladığı bir bireysel başvuruyla ilgili olarak anılan başvurunun müzakereleri yapılırken Mahkememiz Başkanı ile bir Üyesi arasında görüşmenin ertelenmesi konusunda bir diyalog geçtiği iddia edilmiştir. Bu iddia tamamıyla gerçek dışıdır” denildi. Açıklamada ayrıca, “Mahkememizin vicdanını ipotek altına almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz” ifadeleriyle AYM, ihlal kararının arkasında durduğunu bir kez daha duyurdu. AYM’nin yalanlamasına gerekçe olan haberlerde mahkeme başkanı Zühtü Arslan ile bir üye arasında “Hukuk skandalına itiraz edip, ‘Daha yargılama bile başlamadı. Kendimizi mahkeme yerine koyamayız. Erteleyelim’ diyen üyeye, AYM Başkanı Zühtü Arslan ‘Bugün bitirmeliyiz’ diye sert çıkmış” ifadeleri yer almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler