AKP, HDP’lilere ‘dokunmak’ için düğmeye bastı

Demirtaş, Yüksekdağ, Irmak, Önder ve Kürkçü hakkındaki fezlekeleri Başbakanlık’a sundu. AKP’nin girişimi akıllara, 1994 yılında SHP listesinden vekil seçilen DEP üyesi milletvekilleri Orhan Doğan ve Hatip Dicle’nin Meclis’te yaka paça gözaltına alınması ve aynı gün 7 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını getirdi.

Yayınlanma: 05.03.2016 - 06:12
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin açıklaması sonrası Adalet Bakanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekilleri Selma Irmak, Sırrı Süreyya Önder ve Ertuğrul Kürkçü hakkında “dokunulmazlıkların kaldırılması” istemiyle hazırlanan fezlekeyi, TBMM’ye gönderilmek üzere Başbakanlık’a sundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte düzenlenen Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu’nda yapılan “özyönetim” ilanına ilişkin konuşmaları nedeniyle Demirtaş, Yüksekdağ, Irmak, Önder ve Kürkçü hakkında fezleke düzenlenmişti.

Van’da konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, kendileri hakkında hazırlanan fezlekelerin Başbakanlığa gönderilmesiyle ilgili, “Fezlekelerin Meclis’e gönderilme çabası iktidarın yüz karasıdır. Bunun parlamentoyu tamamen ortadan kaldırılması ve darbe anlamına geleceğini düşünüyoruz. Bu onların utancı ve rezaletidir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler