Başbakan Erdoğan'dan 'sağduyu' çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Berkin Elvan için 'terörist' nitelemesini yaptığı açıklamasını bir kenara bırakıp bugün 'sağduyu' çağrısında bulundu. "İnsanımıza insan gibi muamele edilmesini 81 vilayete hakim kıldık" ifadelerini kullanan Erdoğan, siyasi parti genel başkanlarına 'sağduyulu olun' diye mesaj gönderdi.

Yayınlanma: 15.03.2014 - 11:11
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmit'te otoyol töreninde açıklamalarda bulundu. Gezi Parkı direnişi sırasında ekmek almaya gittiği sırada polisin attığı gaz bombasıyla yaralanan ve 269 gün süren yaşam savaşını kaybeden Berkin Elvan için dün 'terörist' diyen Erdoğan, bugün 'sağduyu' çağrısında bulundu.

DÜN 'TERÖRİST' İLAN ETTİ, BUGÜN 'SAĞDUYU'YA ÇAĞIRDI

Dün Gaziantep'te yaptığı "Yüzünde poşu, elinde sapanla demir bilye atan çocuğu bakkala ekmek almaya gidiyordu diye kandırıyorlar" açıklamasından saatler sonra bugün bir açıklama daha yapan Erdoğan, "Biz her zaman yaşatmanın siyasetini savunduk. İnsanımıza insan gibi muamele edilmesini 81 vilayete hakim kıldık. Gençlerin ölümüne son verdiğimiz bir dönemde yeni gerilimlere, yeni ölümlere asla tahammül edemeyiz. Sokakların çatışma alanına dönmesine, gençlerin karşı karşıya gelmesine tahammül edemeyiz. Sanıktan ümidini kesenlerin, sokaklarda medet aradığını görüyoruz. Buradan bir kez daha sorumlu davranmaya çağırıyorum. Siyasi partilerin genel başkanlarına, sorumluluk ve samimiyet çağrısı yapıyorum. Kışkırtıcı üsluptan uzak durmalarını rica ediyorum. Medyanın sokaklarda çatışmayı körükleyecek dili derhal terk etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

İŞTE ERDOĞAN'IN DÜN BERKİN ELVAN HAKKINDA SÖYLEDİKLERİ

İŞ DÜNYASINA DA MESAJ: ÖNCE BOYKOT SONRA 'TAHRİKLERDEN UZAK DUR' DEDİ

Erdoğan konuşmasının devamında iş dünyasına da mesajlar gönderdi. Berkin'in cenazesinin olduğu gün çalışanlarına yönelik bir mesaj yayınlayan Boyner Holding'i daha önce hedef alan ve boykot çağrısında bulunan Erdoğan bugün ise "İş dünyasının tahriklerden uzak durmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler