'Kadından alacağımız eğitime ihtiyacımız yok'

Trabzon'un Of İlçesi'nde AKP'li Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, müftülük görevlisi Ayşe Yılmaz'ın konuşmasını keserek, "Bizim kadınlardan alacağımız eğitime ihtiyacımız yok" dedi.

Yayınlanma: 03.04.2016 - 19:01
Abone Ol google-news

Trabzon İl Müftülüğü görevlisi Ayşe Yılmaz’ın konuşmasına, “Sen kimsin de bize vaaz veriyorsun” diye müdahale eden AKP’li Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, mikrofonun sesini kapattı, salonun şalterini indirtti. Başbakan Davutoğlu’na durumu aktaracağını söyleyen AKP'li Başkan Vekili kendisini, “Temelde bayan olduğu için tepki gösterdim. Bayanların konuşacağı yer vardır, erkeklerin konuşacağı yer vardır” diye savundu!

Yerel gazete Günebakış’tan Aydın Gülleci ve Enis Yıldırım’ın haberine göre, proje kapsamında Trabzon İl Müftülüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından ortaklaşa yürütülen çalışmanın Of ayağı, şaşırtıcı bir olaya sahne oldu.

Of Belediye Başkanlığı’na ait toplantı salonunda din adamlarıyla yapılan toplantının ilk konuşmacısı Ayşe Yılmaz’dı. Yılmaz konuşmasını sürdürürken, ön sırada oturan AKP'li Of Belediye Başkan Vekili Halil Alireisoğlu, kadın konuşmacıya hitaben, “Sen kimsin de bize vaaz veriyorsun? Bu kadın nereden çıktı? Bu ne iş. Erkekler kadınlardan vaiz mi alırmış? Bizim kadınlardan alacağımız eğitime ihtiyacımız yok” diye bağırdı.

Bununla da yetinmeyen AKP'li Başkan Vekili, Ayşe Yılmaz’ın kullandığı mikrofonunu kapattı, salondan çıktı. Daha sonra salona gelen belediye görevlileri ise ışıkları söndürdü.

KENDİSİNİ "TEMELDE BAYAN OLDUĞU İÇİN TEPKİ GÖSTERDİM" DİYE SAVUNDU!

Olayla ilgili açıklama yapan AKP'li Alireisoğlu, müftülük görevlisini “kadın olduğu için konuşturmadığını” kabul etti ve şöyle dedi: “Tepki göstermemin sebebi ortadadır. Başbakana olayı taşıyacağım. Bayanın konuşmasından rahatsız oldum. Temelde bayan olduğu için tepki gösterdim. Bayanların konuşacağı yer vardır, erkeklerin konuşacağı yer vardır. Bu telefonla konuşulacak iş değil. Aklınla o konuyu tartabilirsin.”

AKP'li Başkan Vekili, “Kadınlar nerede konuşur?” sorusuna ise “Geleceksin makamıma, dinleyeceksin beni, anlatacağım sana kadının nerede konuşacağını” karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler