HDP'li Tan'dan Ensar'a destek, PKK'ye 'silah bırak' çağrısı

PKK'ye "kayıtsız, şartsız silahlarını sustur" diyen HDP'li Altan Tan, Türkiye'nin Karaman'daki konuştuğu tecavüz olayı için de Ensar Vakfı'na destek verip "Ortada tecavüz olayı var ancak bütün kurumu suçlamak yanlış" dedi.

Yayınlanma: 06.04.2016 - 13:30
Abone Ol google-news

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Türkiye, tekrar, acilen 2013 şartlarına dönmelidir. PKK'nin silahları susturması, devletin de demokratikleşmeye hız vermesi gerekir." dedi.

Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin içeride gerilim, kavga, çatışma yaşadığını, dış dünyadan da izole olduğunu öne sürdü.

"TÜRKİYE'DE YÖNETİM KRİZİ VAR"

Bu durumun siyaseten ve ekonomik olarak sürdürülebilir olmadığını belirten Tan, "Türkiye'nin acilen iç ve dış barışı sağlama mecburiyeti var. Bu sadece Kürt sorunu bağlamında değil. Turizm çökmüş durumda, ihracat değerleri düşmeye başladı. Türkiye'de yönetim krizi var. Bunların çözümünün ilk noktası iç barışı sağlamaktan geçiyor." diye konuştu.

"PKK KAYITSIZ ŞARTSIZ SİLAHLARI SUSTURMALI"

"Türkiye, tekrar, acilen 2013 şartlarına dönmelidir" ifadesini kullanan Tan, şunları söyledi:

"PKK'nın kayıtsız, şartsız silahlarını susturması, 2013 nevruzunda Öcalan'ın çağrısı doğrultusunda silahlı güçlerini Türkiye dışına çıkarması ve silahla hak arama şekline son vermesi gerekir.

Hükümetin de atması gereken bütün adımları atması, diyalogları, görüşmeleri, emokratikleşmeyi yeni anayasanın içine koyarak sonuçlandırması gerekir. Bunu yapamazsak hep birlikte bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. Bu gidiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hayırlı bir gidiş değil."

"ORTADA BİR TECAVÜZ VAR, AMA BÜTÜN KURUMU SUÇLAMAK YANLIŞ"

Tan, bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleriyle ilgili sorusu üzerine, "Bunlar çok gereksiz polemikler. Ortada tecavüz olayı var. Kimsenin üstünü örtmemesi gerektiği, örtemeyeceği bir vaka var. Aile Bakanına düşen, bütün gücüyle bu olayın üstüne gitmesi. Bunu kapatacak, mazur gösterecek, farklı algılar oluşturacak hiçbir beyanatın içine girmemesi gerekir. Ancak bu olayın üzerinden İslami vakıfları, kuruluşları karalamak ve tümünü şamil etmek de yanlış. Bir olaydan, iki olaydan hareketle bütün kurumu suçlamak, aynı görüşe sahip bütün bir camiayı töhmet altında bırakmak yanlış." dedi.

CUMHURBAŞKANI'NIN SÖZLERİ HATIRLATILDI: BUNLAR TRİBÜNE SÖYLENMİŞ SÖZLER

Tan, Cumhurbaşkanın'ın "teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılabileceği" açıklamasıyla ilgili başka bir soru üzerine de"Bir insan ne kadar suçlu olursa olsun vatandaşlık başka ceza başka birşey. Attı vatandaşlıktan, nereye gidecek? Çöpe mi atacak? Tribünlere söylenmiş laflar" değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler