'Bahçeli artık o koltukta oturamaz'

MHP ve ülkücü harekette milletvekili, bakan ve Ülkü Ocakları’nda görev yapmış isimler, “Kurultay ertelense de sular durulmaz ve Bahçeli ile genel merkez yöneticileri o koltukta oturamazlar” görüşünde.

Yayınlanma: 14.05.2016 - 22:48
Abone Ol google-news

MHP’de Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nın toplanıp toplanmayacağı ile ilgili kaos sürerken MHP ve ülkücü hareketin içinde önemli görevler üstlenen isimler, “MHP’de kurultay ertelense de sular durulmaz ve Bahçeli ile genel merkez yöneticileri o koltukta oturamazlar” görüşünde birleşti. Eski MHP ve ülkücü hareketin kanaat önderleri, kurultay toplanması için imza veren delegelerin iradesinin hiçe sayıldığı ve genel merkezin zaman kazanma manevralarının tabanda tepkiyle karşılandığı kanısındalar.

KARŞI ÇIKANLAR ERİYOR

Şevket Bülent Yahnici (Eski Ankara Milletvekili): Bu koşullarda kurultay toplanamaz. Toplansa da hukuki bir geçerliliği olmaz. Sonuçta resmi ve hukuki bir açılış olmadan yapılacak bir kurultayın hükmü yok. Aslında problem kurultayın resmi ve hukuki olup olmaması da değildir. Zaten bu kadar hercümerç hale gelmiş kurultaydan da bir hayır gelmez. Herkes kendine göre hakim ayarlama telaşında. Hakimler hukuki olmayan kararlar veriyorlarsa hukuk adına büyük bir ayıp işleniyor demektir. Kurultayın ille de yarın yapılması konusunda ısrarı da yanlış uluyorum. MHP camiasında üç dört gündür kaos yaşanıyor. Hukuk biraz geç işler ama hukuka saygı duymak gerekir. Eğer hukuk talimatla iş yapıyorsa zaten bu ayıplı bir durumdur. Bugün bu işin çözümü görünmüyor.

Genel merkezin anlamadığı 543 delege kurultayın toplanması yönünde imza vermiştir. Bu tüzük değişikliğini ifade eder yeter sayısının çok üstündedir. Genel merkezin ayak diremesi sonucu kurultay delegelerinin 700-800’ü de artık muhalefet gibi düşünmeye başlamıştır. Kurultayın toplanmasını istemeyen genel merkez yanlısı delegelerin sayısı hızla eriyor. Bu koşullarda Devyet Bahçeli o koltukta artık rahat oturamaz.

BAHÇELİ ÜLKEYİ TIKIYOR

Alaattin Aldemir (Eski Ülkü Ocakları Başkanı): MÇP ve MHP kavgasının yaşandığı 1992’deki kavgayı yaşadım. O zaman Ülkü Ocakları Başkanıydım. Ancak o kavga sadece ülkücüleri ilgilendiriyordu. Bugünkü MHP kongresinin toplanıp toplanmaması kongresi ise bütün Türkiye’yi ilgilendiriyor. Devlet Bey, MHP’yi misyonsuz, vizyonsuz ve hedefsiz bir parti haline getirdi. Sadece ülküceleri sokaktan çekmek dışında bir icraatıyla övülmüyor. Ülkücüler kuduz köpek miydi de Devlet Bey, sokaktan çekti? Devlet Bey, MHP’nin, Devlet Bey yönetimindeki MHP de Türkiye’nin önünü tıkıyor. Kurultay bugün ister toplansın ister toplanmasın. Devlet Bahçeli ve arkadaşları artık o koltuklarda oturamazlar. Ne MHP’de ne de Türkiye’de sular durulmaz. Yeni arayışlar gündeme gelir. Zor olur ama mutlaka gündeme gelir. MHP’de kongre olmadığı sürece sular durulmaz. Ülkücü camia sessiz ama isyan halinde. Artık ülkücü harekette ittata ve sadakata değil liyakata önem verilmesi gündeme gelmiştir. Ülkücüler iktidar değil itibar istiyor. AKP ile işbirliği yapanlar deşifre oldular. Kongre 2018’de de olsa yine orda oturamazlar. Bahçeli zihniyeti parti yönetiminden giderse benim gibi “önce itibar sonra iktidar” diyenler de partiye döner.

BU SEL HER ŞEYİ YIKAR

Hamit Homriş (Eski Bursa Milletvekili): İlk kez MHP camiası mahkeme kapılarında hak arıyor. İyi sıhatte olsunlar işin içine girince iş kaosa döndü. MHP Genel Başkanını düne kadar yerden yere vuran bir kısım medya şimdi Bahçeli’ye büyük bir destek veriyor. Bu bile utanç vesikasıdır. Bu selin karşısında hiç bir set duramaz. Yıkar geçer. Genel Merkezin bu inadı ve yaptıkları imza vermeyen delegelerin bile vicdanını rahatsız etti.

BEYHUDE DİRENİŞ

Prof.Dr. Kürşat Eser (Eski Aksaray Milletvekili): Kongre isteğinin önünde durmanın manası yok. Delege iradesini sunmuş, ortada. Buna direnmek demokrasiye direnmektir. Yargıtay’ın kurultay için genel merkez lehine karar vermesini beklemiyorum. Hükümet kanadının yargıya ciddi baskı yaptığı biliniyor. Hakimlerin özgür iradesiyle karar vereceğine inanıyorum. Kurultay yapılacak. Genel merkezin direnmesi beyhude.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler