‘Montajla Başbakan yargılanmaz’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Yenikapı’da düzenlenen AKP mitinginde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 23.03.2014 - 18:12
Abone Ol google-news

Yenikapı’da denize dolgu yapılan meydanda düzenlenen “Yeniden Milli İrade Mitingi”nde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, twitter yasağına dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile kanaatinin farklı olabileceğini belirten Erdoğan “Cumhurbaşkanımızın kanaati farklı olabilir. Beni dinleyecek, bakanları dinleyecek. Yahu bırakın tüm insanları dinleyecek. Beni dinleyemezsin, yok böyle bir şey” dedi. Twitter’in birçok devletin kurallarına uyduğunu ancak Türkiye’de buna uymadığını ifade eden Erdoğan “Twitter anlaştığı ülkelerde buna neden özgürlük demiyor? Biz Türkiye Cumhuriyeti üzerine asla ameliyat yaptırmayız! Twitter ABD başkanının telefon konuşması yayınlansa özgürlük mü der” diye konuştu. Fethullah Gülen’i sert bir dille eleştiren Erdoğan “İzleniyorsun İstanbul ama Pensilvanya’nın izlediği gibi değil, onlar mahremleri izliyor, onlar ahlaki olmayan şeyleri izliyor ama burası güzellikleri izliyor, ama burası ülkemin aydınlık yarınlarını izliyor” değerlendirmesini yaptı. Başbakan Erdoğan’ın mitingi için İstanbul’a karadan, denizden kamu araçları ile ücretsiz taşımaların yapılması, yurttaşların tepkilerine neden oldu.

AKP, İstanbul’daki son yerel seçim mitingini dün Yenikapı’da deniz doldurularak yapılan meydanda gerçekleştirdi. İBB’nin bütün imkanlarının seferber edildiği miting için, İETT otobüsleri üzerinde “Görevli”yazıları ve parti bayrakları dikkat çekti. Vapurlar ve deniz otobüsleri de saatlerce Yenikapı’ya ücretsiz olarak insan taşıdı. AKP şapkası ve rozetleri bulunan kişiler güvenlik görevlileri ile beraber Marmaray turnikelerinde mitinge gidenleri ücretsiz götürdü. Mitinge katılanlara “özel turnike” açan bir AKP’li “Mitinge gelenler bu taraftan geçsin, akbil basmanıza gerek yok” diye duyurular yaptı. Marmaray Üsküdar istasyonunda yoğunluk yapm

ası üzerine vapurların da ücretsiz olduğu duyurusu yapıldı. Mitinge katılmayan yurttaşlar ise akbil basarak toplu taşıma araçlarını kullanınca bu duruma tepki gösterdi ve “Bizim vergilerimizle ödeniyor bunlar. Ne hakla bu kadar rahat bunu diyorsunuz” dedikleri görüldü.

“Bu montajı nasıl yaptık?”

Başbakan Erdoğan, Kocaeli’nde düzenlenen mitingin ardından eşi Emine Erdoğan ile birlikte helikopterle miting alanına geldi. Bir süre miting alanında dolaşan Erdoğün, alana sığmayanlar için arama noktalarının açılması talimatını verdi. Konuşmasına Necip Fazıl Kısakürek’in şiirini okuyarak başlayan Erdoğan, miting alanındaki kalabalığa dikkat çekti ve “Kılıçdaroğlu bak, bu montajı nasıl yaptık? Güzel mi? Beğendin mi? Bir montaj da sen yap böyle. Varsın birileri ‘montaj’ desin, ‘taşıma’ desin” diye seslendi. Mitinge katılanların sayısının 1.5 milyon olduğu söyleyen Erdoğan, ABD’de Pensilvanya’da yaşayan Fethullah Gülen’e de tepki gösterdi. “İzleniyorsun İstanbul ama Pensilvanya’nın izlediği gibi değil, onlar mahremleri izliyor, onlar ahlaki olmayan şeyleri izliyor ama burası güzellikleri izliyor, ama burası ülkemin aydınlık yarınlarını izliyor” diyen Erdoğan, Türkiye üzerinde kirli oyun oynandığını ve milletin bunu gördüğünü söyledi.

“Biz üçüncü dünya ülkesi değiliz”

Erdoğan, Twitter, Youtube ve Facebook’a yasalara uymaları durumunda izin verileceğini ifade ederek “Hiç kusura bakmasın, biz üçüncü dünya ülkesi değiliz. Cumhurbaşkanımızın kanaati farklı olabilir. Beni dinleyecek, bakanları dinleyecek. Yahu bırakın tüm insanları dinleyecek. Beni dinleyemezsin, yok böyle bir şey. Ben artık evimde bile rahat rahat konuşamıyorsam, telefonla konuşamıyorsam, ailemle konuşamıyorsam, bu montaj, dublaj, uydurma şeylere itibar etmek suretiyle bu ülkede başbakanını yargılayamaz” diye konuştu.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonları

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına dikkat çeken Erdoğan, tüm bunların iftira olduğunu söyledi. Erdoğan, Fethullah Gülen’i şu sözlerle eleştirdi: “Uydurma bir pasaportla kaçtın gittin. İlkokul mezunu ve öbür taraftan da maalesef hak etmediği halde bir pasaportla kaçış. Şimdi soruyorum diyorlar ki inzivaya çekiliyor. Ey Pensilvanya daha ne istiyordun? Üniversite dedin, sana üniversite verdik. 17 tane üniversiteye sana müsaade verdik. Ne istiyordun ya? Dünyanın değişik yerlerindeki okullarını ziyaret etmemizi istediğinizde, oralara gidip ziyaret ediyor, oralardaki devlet, hükümet başkanlarına biz refere oluyorduk ya. Ne istiyordun sen bizden? Unutmayın, kişi sevdikleriyle beraber haşrolunacaktır. Pensilvanya sen Bahçeli'yle, sen Kılıçdaroğlu'yla haşrolunacaksın. Ama biz de işte biz de bu meydandakilerle haşrolunacağız. Biz vatan, millet, bayrak yolundayız, samimiyetle bunu devam ettiriyoruz.”

“Ne komada ölen çocuk, ne de Burak yavrumuz”

Gezi direnişinde polisin attığı gaz bombası fişeğinin başına gelmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan ile Elvan’ın cenazesi sonrası Okmeydanı’nda çıkan olaylarda yaşamını yitiren Burakcan Karamanoğlu’nu da anımsatan Erdoğan “Ne İstanbul’da, ne komada ölen çocuk, ne de sokakta vurulan gencecik Burak yavrumuz bunların asla umurunda değil. Bunlar nebbaş nebbaş. Bunlar mezarlık soyguncusu. Bunların gözyaşları timsah gözyaşı. İnanın o iki gence de zerre kadar üzülmediler. Eğer üzülselerdi, gencecik ölmüş bir çocuktan istismar malzemesi reyting malzemesi çıkartmazlardı. DHKP-C’nin bir elemanı olarak bunu kullanmazlardı” diye konuştu.

Doğan ve Ciner Grubu’na yüklendi

Medyayı eleştiren Başbakan Erdoğan, “Başta Doğan Grubu olmak üzere, açık söylüyorum, Ciner Grubu olmak üzere, buna benzerler, isimlerini diğerlerinin vermeyeceğim. Utanmadan, sıkılmadan kalkıp şu anda bu olaylarda bize karşı yapılan bu haksızlıkları hala savunur durumdalar. Ya bu ülkenin başbakanına, bu hakaretler yapılırken afederseniz, bu ahlaki olmayan saldırılar yapılırken siz nasıl oluyor da bunları savunuyorsunuz? Çünkü Pensilvanya’nın onlarla ilgili kasetleri de var” dedi.

Mesaj iddiaları

Miting öncesinde çok sayıda yurttaşın cep telefonlarına gönderilen çağır mesajlarında “Arkadaş bugünkü AK Parti mitingine gel, iki elin kanda olsa yine gel. Her şeyi bırak mutlaka gel. 90 senedir böyle lider gelmedi. Bu nimetin kıymetini bilmezsek elimizden alırlar. Yüreğinde ateş yoksa, hemen tutuştur ve yak. Bu ateşle Yenikapı’ya gel. Gelmezsen yüzyılın pişmanlığını yaşarsın” şeklinde ifadelerin yer aldığı iddia edildi.

Güvenlik önlemleri

Miting nedeniyle İstanbul’da emniyet güçleri alanda yoğun güvenlik önlemleri aldı. Çevre şehirlerde de takviye kuvvetler miting dolayısıyla İstanbul’a getirildi.

Miting alanından notlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, kente büyük bir meydan kazandırmak için “Yenikapı Meydan Düzenlemesi” çalışması kapsamında deniz doldurularak yapılan yaklaşık 1 milyon kişi kapasiteli alan, ilk defa dün yapılan AKParti mitingine ev sahipliği yaptı. Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını yapması için yerden yaklaşık 5 metre yükseklikte, iki tarafında, AKP’nin sembolü ampulün bulunduğu ve üzerinde “AK belediyeler mutlu insanlar” yazan dev pankartın ve dev ekranın bulunduğu bir platform oluşturuldu.Alanın değişik yerlerine, Mustafa Kemal Atatürk, Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye BaşkanıKadir Topbaş ve 39 ilçe belediye başkan adayının posterleri asıldı.Ayrıca, alana gelen yollar ve alan AKP flamalarıyla donatıldı.

Başbakan Erdoğan’ın halka hitap ettiği miting ile Yenikapı Meydanı da hizmete girmiş oldu. Erdoğan’ın mitingi için 20 kadar partili, cumartesi gecesinden itibaren miting alanında beklemeye başladı. Miting alanında ateş yakarak bekleyen partililerden Recep Ali Karamahmutisimli yurttaş, “Akşamdan geldik yerimizi aldık, kendi halimizde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz, mitingde en önde destek olmak için geldik. Mangalımız,çayımız her şeyimiz hazır” dedi. Başbakana şiir yazan Kemal Gündoğan isimli bir yurttaş ise “Ben en önde görmek için burada beklemiyorum,olabilecek herhangi bir şeyi herhangi bir tehlikeyi görmek,önlemek gerekirse siper olmak için buradayız.Çelik yeleği olacağız Başbakanımızın,asrın liderinin çelik yelekleri burada” diye konuştu

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler