Hakan Fidan topun ağzında

Ankara’daki duyumlara göre Binali Yıldırım, 2014’te başbakanlığı engelleyen isim olarak Hakan Fidan’ı görüyor. Oğlunu kumarda, eniştesini rakı sofrasında gösteren resimlerin de geldiği adres olarak Fidan’ı düşünüyor.

Yayınlanma: 22.05.2016 - 22:55
Abone Ol google-news

Çiçeği burnunda Başbakan Binali Yıldırım ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan arasında ciddi bazı ayrılıklar olduğu duyumları Ankara’da konuşuluyor. Bu duyumlara göre Binali Yıldırım, 2014 yılında beklediği başbakanlığı engelleyen isim olarak Hakan Fidan’ı gördü. O kurultayın hemen öncesinde kardeşinin İzmir’de karıştırıldığı yolsuzluk iddialarının da son zamanlarda oğlunu kumar masasında, eniştesini rakı sofrasında gösteren resimlerin de geldiği adres olarak Fidan’ı düşünen Yıldırım, bu nedenlerden dolayı Hakan Fidan ile beraber çalışmak istemiyor. Ama Hakan Fidan’ın MİT’in dışına çıkarılması, muhtemelen Ahmet Davutoğlu, Bülent Arınç, Abdullah Gül, Ali Babacan’ın yörüngesine bir başka ağır topun katılması anlamına geleceğinden, Fidan’dan nasıl kurtulanacağı bilinmiyor.

Hatta bir iddiaya göre Yıldırım 2014 kurultayında temayül yoklamasında kendisinin Davutoğlu’nun üstünde çıktığını, ama önüne Fidan’ın takoz çıkarıldığını biliyordu. Bir diğer ifadeyle Davutoğlu’nun başbakanlığa giden yolunun Fidan tarafından açıldığına inanıyor Yıldırım. Bir başka rivayete göre 2014 kurultayı öncesi Erdoğan Yıldırım’ı yanına çağırıp “Kardeşim, temayülde üsttesin, ama bu yolsuzluk skandalı şu dönemde çok baş ağrıtacak” demiş.

Herşeye rağmen Saray, Fidan’ın “içeride” bırakılmasının, dışarıya atılmasından daha iyi olduğuna inanıyor. Olası Fidan- Davutoğlu ortaklığını Saray düşünmek dahi istemiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler