Katliamı haber yapmak suç oldu

Cumhuriyet Başsavcılığı, 13 Mart 2016’da 35 kişinin öldüğü Güvenpark’taki bombalı saldırıyı ertesi günü haberleştiren Cumhuriyet hakkında yayın yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Yayınlanma: 10.06.2016 - 19:42
Abone Ol google-news

Başsavcılık, haber ve fotoğraflarda imzası bulunan muhabirlerimiz Alican Uludağ, Sinan Tartanoğlu, Ozan Çepni ve Foto Muhabiri Necati Savaş’ışüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı. Soruşturma ise bir vatandaşın Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) yaptığı şikayet üzerine açıldı.
 
Kızılay’da Güvenpark’ın yanında bulunan otobüs duraklarına yönelik PKK’nin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 35 sivil vatandaş hayatını kaybetti. Patlama haberi, 14 Mart tarihli Cumhuriyet gazetesine “Kanlı Pazar” manşetiyle haberleştirildi. Gazetede, patlama sonrasına ait fotoğraflar da yer aldı. İstanbul’da yaşayan E.K. adlı bir kişi, BİMER’e Cumhuriyet’in yayın yasağını ihlal ettiği iddiasıyla başvuru yaptı.
 
BİMER’in de şikayeti gereği için savcılığa iletmesi üzerine Cumhuriyet gazetesi hakkında soruşturma açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, patlamayı olay yerinde takip eden ve haberde imzası bulunan muhabirlerimiz Alican Uludağ, Sinan Tartanoğlu, Ozan Çepni ile foto muhabiri Necati Savaş’ı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler