TKP'li Başkan Küba yolcusu

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde Türkiye Komünist Partisi'nden (TKP) Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu, ilçede 5 yıl boyunca toplu taşımadan ücret almayacaklarını belirterek, içme suyunun da tonunun 75 kuruş olacağını söyledi.

Yayınlanma: 08.04.2014 - 10:43
Abone Ol google-news

Türkiye'de TKP'den Ovacık'ta ilk seçilen Belediye Başkanı olan Fatih Mehmet Maçoğlu, ilçede yapacağı çalışmaları anlatırken, mümkün olduğu kadar makam odasını kullanmayacağını ve sokakta halkın arasında olacağını belirterek, kendisine büyük ilgi gösterildiğini Türkiye'nin her yerinden destek için arayanların olduğunu söyledi. Toplu taşıma konusunda ilçenin fazla dağınık olmadığını belirten Maçoğlu, bu nedenle 5 yıl boyuncu toplu taşımada hiç bir ücret almayacaklarını belirterek, "Halka hizmet için geldik, bu bizim kesin kararımız. İçme suyu için 5 yıl boyunca hiç zam yapmayacağız. Kanunen imkan olsa sudan ücret almayacağız. Ancak bu mümkün değil, su fiyatlarımız çok ucuz, suyun tonu 75 kuruş" dedi.

Makam aracı yerine kendi aracını kullanacağını söyleyen Maçoğlu, "Bizim makam sevdamız yok. Biz halkımızın içinde olacağız, makam aracını belediye meclis kararı alıp satmayı düşünüyoruz. Halk meclisleri, kadın meclisleri oluşturup belediyemizin bütün kararlarını önce halk meclisinde ve kadın meclisinde aldığımız kararlar yöneteceğiz. Hukuki olarak da belediye meclisinde karar alarak yaşama geçireceğiz ama öncelik olarak halk meclisi bizim için geçerlidir" dedi.

KÜBA, ÇİN, VENAZUELA

Türkiye'nin bir çok yerinden arayan mimar, mühendislerin gönüllü olarak kendilerine yardım etmek istediklerini anlatan Maçoğlu, önümüzdeki günlerde gönüllülerle bir araya gelecek ne gibi hizmet yapabilecekleri üzerinde çalışacaklarını söyledi. Maçaoğlu, "Yine belli bir zaman sonra Küba, Çin ve Venezuala'ya gidip komünist yönetimlerde, yerel yönetimlerin başarısını yakında inceleyip yararlanacağız, her türlü yardımı alacağız. Bu konuda ileriki zamanlarda çalışma yapabiliriz. Ama öncellikle gönüllü mimar mühendis ve belediyeci arkadaşlardan yararlanmayı düşünüyoruz" dedi.
 

"KOMÜNİZMİN ÖCÜ OLMADIĞINI İSPAT EDECEĞİZ"

Türkiye'de uzun süre komünizmden korkulduğunu söyleyen başkan Maçoğlu, "Aslında bu memlekette komünizmi ucube, muhalif ve öcü olarak göstermek isteyen kesimler vardı, hala da var. Komünizmi öcü olarak göstermek isteyenler halkın demokrasi mücadelesinde hep engel oldular. Herkeste çok iyi biliyor ki, komünizm demokrasidir. Tamda istediğimiz demokrasidir, başka da bir karşılığı yoktur. İlçemizi kişi ya da kişiler, ya da belediye başkanı değil halk yönetecek, bu yüzden de Ovacık Türkiye için örnek bir ilçe olacaktır. Bizlerde bunun için 24 saat çabalayacağız. Komünizmin öcü olmadığını demokrasi olduğunu, halk yönetimi olduğunu Ovacık'tan Türkiye'ye ispat edeceğiz. Komünist hareket topluma hep örnek olmuştur, bizde bunu yapacağız örnek olacağız. Halk bizim çalışmalarımızı ve icraatlarımızı beğendiği anda geçmişte komünizmi tehlike olarak görenler ne kadar yanıldıklarını anlayacaklardır" dedi.

TARIMA DESTEK

Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, son yıllarda tarımın kötü olduğunu, ekilip biçilen alanların azaldığını belirterek, "Biz köylümüzü ve çiftçimizi üretime teşvik edeceğiz. İlçe Tarım Müdürlüğü ile işbirliği yapacağız, köylümüze tohum desteği vereceğiz, boş arazilerin ekilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Halkı üretime katacağız, halk üretecek ve o zaman daha katılımcı bir demokrasi ve üretim olacak. İlk aşamada vatandaşımızın üretimi arttırması ve tarım alanlarını tekrar verimli şekilde kullanması için patates, kuru fasulye ve nohut konusunda destekleyip onlardan sadece ürettikleri tarımdan tohum alıp bir dahaki sene yeniden üretmek için yine dağıtacağız. Bu konuda hiç bir parasal bedel istemeyeceğiz. Ayrıca ilçemizin turizm potansiyeli çok fazla, bu konuda da çeşitli projeler hazırlıyoruz. Özellikle hayvancılığın gelişmesi ve arttırılması için bizden destek isteyen aileler var onlara da yardım edeceğiz" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler