DİSK Basın İş'ten basın özgürlüğü için dayanışma çağrısı

DİSK Basın İş, OHAL sürecinde basına yönelik saldırılara karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 19.09.2016 - 21:06
Abone Ol google-news


Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan “Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmeni” kampanyasına katılan gazeteci, yazar ve aydınlara baskılar artıyor, davalar açılıyor.

Dava açılanlar arasında bulunan DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren ve Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Düzkan'ın yargılanmasına yarın 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

DİSK Basın İş tüm gazeteciler için dayanışma çağrısında bulundu. Basın İş'in dayanışma çağrısı şu şekilde:

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN DAYANIŞMA BULUŞMASINA DAVET

Türkiye’de OHAL sürecinde basına yönelik baskılar hız kazanmakta. Gazeteler kapatılırken gazeteciler soruşturmalar, davalar, gözaltı ve tutuklamalarla hareketsiz kılınmak istenmektedir. Son olarak Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla başlatılan “Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmeni”kampanyasına katılan onlarca gazeteci, aydın ve yazara soruşturma ve davalar açılmaktadır. Hakkında dava açılanlar arasında sendikamız Genel Başkanı Faruk Eren ve Yönetim Kurulu üyemiz Ayşe Düzkan da bulunmaktadır.

DİSK Basın İş olarak basın ve ifade özgürlüğüne yönelik saldırılar karşısında basın meslek örgütlükleri ve gazetecilerin yan yana geldiği bir buluşma çağrısı yapıyoruz. Darbe ve OHAL koşullarında basın emekçilerinin demokrasi ve basın özgürlüğü için dayanışma olanaklarını tartışmak üzere aşağıda bilgilerini verdiğimiz buluşmaya gazetecilerin, basın meslek örgütü temsilcilerinin katılmasını hedefliyoruz.  Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) ve Dünya Gazeteciler Federasyonu (İFJ) temsilcilerinin de katılacağı, forum şeklinde gerçekleşecek bu buluşmada basın emekçilerinin gerçek bir demokrasi için taleplerinin ve önerilerinin yer aldığı bir sonuç metnini kamuoyuyla paylaşmayı diliyoruz.

Yargılanma ya da soruşturma aşamasındaki 48 gazeteci ve aydınla dayanışma sergileyerek davaların takipçisi olmak için de tüm basın emekçilerine çağrı yapıyoruz. İlk yargılama 20 Eylül Salı günü Ayşe Düzkan ve Ragıp Duran ile başlıyor. 22 Eylül’de ise Faruk Eren yargılanıyor. Eylül ayı içinde yargılanan bir diğer isimse 29 Eylül’de hakim karşısına çıkacak olan Ertuğrul Mavioğlu.                                                                   

Basın Özgürlüğü İçin Dayanışma Buluşması

Tarih: 21 Eylül Çarşamba 2016

Saat:17.00

Yer: Aynalı Geçit Toplantı Salonu (Meşrutiyet Caddesi Avrupa Pasajı Kat 2 Galatasary / Beyoğlu)

 

Ayşe Düzkan Yargılanıyor

Tarih: 20 Eylül Salı 2016

Saat: 10.00  - Basın Açıklaması, 10.30 Duruşma İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi

Yer: Çağlayan Adliyesi

 

Faruk Eren Yargılanıyor

Tarih: 22 Eylül Perşembe  2016

Saat: 10.00  - Basın Açıklaması, 10.50 Duruşma İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi

Yer: Çağlayan Adliyesi


DİSK BASIN--İŞ"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler