AKP’li Özdağ’dan Bank Asya itirafı: Profesör olsaydım, atılırdım

TBMM Darbe Komisyonu Başkanvekili Selçuk Özdağ’dan Bank Asya itirafı geldi.

Yayınlanma: 29.10.2016 - 06:46
Abone Ol google-news

Bank Asya’dan kredi çektiğini belirten Özdağ, “Bir itirafta bulunayım, ben milletvekili olduğum zaman 120 bin lira kredi çekecektim. Milletvekillerine en ucuz 0,9’la Bank Asya veriyordu, Bank Asya’dan çektim. Dört yıl sonra ödedim. Eğer ben profesör olsaydım üniversitede, şimdi atılmış olacaktım, kriter buysa. Lütfen hassasiyet gösterelim” dedi.

Komisyon; MİT’in darbe girişimini ne zaman öğrendiği ve kimlere haber verdiği konusunda yazılı başvuru yaptı. Komisyon gönderdiği yazıda ayrıca şu bilgiler talep edildi: “FETÖ’nün amaç stratejisi ve yapısı konusunda bir bilgi. Örgütün yurtdışı yapılanması. MİT TIR’larının aranması, MİT Müsteşarının ifade vermeye çağırılması olaylarıyla ilgili bilgi.” Komisyon ayrıca 15-16 Temuz günü Genelkurmay, MİT ve Cumhurbaşkanlığı’na ait MOBESE ve kamera kayıtlarını da talep etti. Komisyon, Adalet Bakanlığı’ndan FETÖ iddianamelerini, mahkeme kararlarını da talep etti. FETÖ örgütünün haberleşmede kullandığı ByLock sistemi ve kullanıcı listesinin bakanlıktan istenmesini gündemine aldı. Komisyon son on beş yıldaki YAŞ toplantılarının özet tutanaklarını da talep etti. Rusya Devlet Başkanı Putin’in danışmanı Aleksander Dugin’in ise komisyondan geleceği tarih ve saatin güvenlik gerekçesiyle son gün açıklanmasını talep etti.

‘Mason da ByLock kullanmış'

Komisyonda; ByLock’u yalnızca FETÖ’nün değil, bazı örgütlerin de kullandığı belirtildi. AKP’li Özdağ, “Masonlar Türkiye’de ByLock kullanıyorlarmış. Bir emekli büyükelçi gözaltına alınıyor. Savcıya ‘Ne örgütü? Ben masonum, biz masonlar üç senedir ByLock’la haberleşiriz’ diyor” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler