AB ülkelerinin konsolosları Cumhuriyet'te... Türkiye ile gündemimiz demokrasi

Gazetemiz yazar ve yöneticilerine yönelik operasyonun ardından, AB üyesi ülkelerin İstanbul konsolosları dün Şişli’deki binamıza gelerek, destek ziyaretinde bulundu.

Yayınlanma: 05.11.2016 - 00:56
Abone Ol google-news

Ankara’da bulunan Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer, gazetemize yönelik operasyonun ardından Ankara büromuzu ziyaret etti. Operasyon konusunda Türkiye’ye ‘açık işaret’ verdiklerini belirten Böhmer, başkentteki tesmaslarının ana gündem maddesinin demokrasi olduğunu açıkladı. Alman milletvekilleri Michell Müntefering ve Dr. Andreas Nick’le birlikte büromuza gelen Böhmer, Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’le görüştü. Böhmer, “Vurgulamak isterim ki geleneklere, uzun geçmişe dayalı gazeteniz bu dönemde gerçekten son derece önemli bir sestir. Bu ziyaret vesilesiyle hükümet ile yapmış olduğum görüşmelerde elbette ki sürekli olarak ele alınan konulardan en başlıcası demokrasi, hukuk devleti ilkeleri, orantılılık, ifade özgürlüğü.

Tüm bu başlıkları görüşmelerimizin tamamında sizi temin ederim gündeme getirmeye devam edeceğiz” dedi. Cumhuriyet’le ilgili Türkiye’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Böhmer, şöyle devam etti:

“Almanya Federal Cumhuriyeti için ve Şansölye Merkel’in de ifade ettiği gibi basın ve fikir özgürlüğü Almanya için çok önemli, yüksek değerlerdir. Şansölye bu durumun alarm verici olduğunu da söylemiştir. Biz bu düşünceleri paylaşıyoruz. Büyükleçi Martin Erdmann’ın da sizi ziyaret etmiş olması beni çok memnun etti. Bunların açık bir işaret, sembol ortaya koyduğunu düşünüyorum"

AB Konsolosları ailelerle Cumhuriyet'te

Almanya Başkonsolosu Baş Yardımcısı Stefan Graf, Çek Cumhuriyeti Başkonsolosu Dr. Peter Mares, İsveç Başkonsolosu Therese Hyden, İsviçre Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz, Avusturya Başkonsolosu Christine Wendel, Danimarka Başkonsolosu Jesper Kamp, İtalya Başkonsolosu Federica Ferrari Bravo, Fransa Başkonsolos Yardımcısı Aurelien Maillet, İngiltere Başkonsolos Yardımcısı Rafe Courage ve Belçika Konsolosluk yetkilisi Jean Nicolas Dewaide, gazetemiz yazarları ile bir araya geldi. Görüşmeye, yazarlarımız Şükran Soner, Özlem Yüzak, Tayfun Atay, Dış Haberler Müdürümüz Mine Esen, yazarımız Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, gözaltındaki yöneticilerimizden Önder Çelik’in eşi Semra Çelik ile gözaltındaki çizerimiz Musa Kart’ın eşi Sevinç Kart katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler