HDP’li 3 isme yeşil ışık

7 Haziran’dan beri HDP’li vekillerin cezaevi ziyaretlerine verilmeyen izin geçen hafta sonu kısmen yumuşatıldı. Sancar ve Buldan tutuklu vekilleri ziyaret etti.

Yayınlanma: 06.12.2016 - 07:08
Abone Ol google-news

HDP’ye 7 Haziran seçimlerinden sonra uygulanan cezaevi ziyareti ambargosu geçen hafta kısmen yumuşatılırken, HDP’li Mithat Sancar, Celal Doğan ve Kadri Yıldırım’ın taleplerine yeşil ışık yakıldığı öğrenildi. Ancak Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın bir milletvekili olarak TBMM Başkanlığı’na gönderdiği yazılara bile cezaevi yönetimi tarafından izin verilmediği belirtildi.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan geçen cumartesi günü Edirne ve Silivri cezaevlerini, pazar günü de Kandıra Cezaevi’ni ziyaret etti. Sancar ve Buldan; HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile birlikte bazı tutuklu milletvekilleriyle görüştü. Buldan ve Sancar’ın Kandıra Cezaevi’nde tutuklu olan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve HDP Şırnak Milletvekili Ferhan Encü ile görüşmesine izin verilirken, aynı cezaevinde tutuklu olan HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ile görüşmesine izin verilmedi. Görüştürülmemeye gerekçe olarak “Adalet Bakanlığı’ndan izin kâğıdının” gelmemesi gösterildi.

Sancar ve Buldan’ın Edirne Cezaevi’ne yaptığı ziyarette Demirtaş’ın moralinin iyi olduğu kaydedildi. Demirtaş’ın aynı cezaevinde tutuklu olan HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan ile birlikte kalma talebine karşın bir aydır tek başına tutulduğu ve talebin reddedildiği belirtilirken, Demirtaş’ın havalandırmalara bile tek başına çıkarıldığı ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler