Yandaş gazeteci hedef gösterdi... Hüsnü Mahalli gözaltına alındı

Gazeteci-yazar Hüsnü Mahalli'nin İstanbul'daki evinde polisin arama yaptığı bildirildi. Mahalli, aramanın ardından gözaltına alındı.

Yayınlanma: 13.12.2016 - 20:37
Abone Ol google-news

<video:642703>

Cerablus doğumlu Suriyeli gazeteci Hüsnü Mahalli'nin İstanbul'daki evinde polisin arama yaptığı öğrenildi. Hüsnü Mahalli, aramanın ardından gözaltına alındı. Mahalli'nin gözaltı haberini CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından duyurdu.

 

Yarkadaş,"Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin evindeyim. Gözaltı işlemi yapılıyor. Biraz sonra sağlık kontrolüne götürülecek. Suçlama Türkiye Cumhuriyeti'ni aşağılama... Hüsnü Mahalli'nin sağlık durumu sıkıntılı... Kullandığı ilaçlar var... Morali gayet iyi..." dedi.

Hüsnü Mahalli'nin evinde ne bulundu?

 

A Haber hedef göstermişti

İktidara yakınlığıyla bilinen A Haber kanalında yayımlanan 'Sabah Ajansı' programının sunucusu Erkan Tan, Gazeteci-Yazar Hüsnü Mahalli’yi 'Sen katilin itisin' sözleriyle hedef almıştı.

Hüsnü Mahalli, Twitter’da “Beş Körfez ülkesi 20 aydır Yemen'e saldırıyor ama medyada bir tek haber yok. Suriye ordusu Halep'i teröristlerden temizliyor medyada kıyamet! Libya'da 4 yıldır herkes herkesi boğazlıyor boğazlattırılıyor medyada haber yok. Suriye ordusu Halep'i katillerden temizliyor medyada kıyamet!” diye yazmıştı.

Bu mesajları televizyonda yayımlayan Erkan Tan, Hüsnü Mahalli’ye “Sen katilin itisin” dedi. Tan, Mahalli'ye "Bu alçak, bu hain" ithamlarında bulunmuştu.


Gözaltına alınan Hüsnü Mahalli'den ilk mesaj

Ayşenur Arslan'ın Halk TV'de yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle: 
"Hüsnü Mahalli'ye Halk TV'de yayına çıkacağım bir mesajın var mı dedim? Mahalli de  "Türkiye'yi ve bölgeyi sevmenin bedeli bu işte" dedi.

HÜSNÜ MAHALLİ'NİN EVİNDE NE BULUNDU?

Hüsnü Mahalli’nin evinden gözaltına alınması sırasında orada olan CHP’li Yarkadaş, ‘’Hüsnü Mahalli’nin evinde yapılan aramada, ayakkabı kutusunun içinde para çıkmadı. Evde bol kitap ve bol gazete çıktı’’ diye konuştu. Yarkadaş, "Mahalli'nin evinde ne arandığını anlamış değilim" ifadesini de kullandı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler