CHP 'terörü görüşelim' dedi, AKP reddetti

CHP'nin terör konulu genel görüşme talebi reddedildi.

Yayınlanma: 20.12.2016 - 21:25
Abone Ol google-news


Gerçek Gündem'de yer alan habere göre, Meclis Genel Kurulu’nda, CHP’nin terör olayları için Meclis’te genel görüşme açılmasına ilişkin talebi AKP'li vekillerin oyuyla reddedildi.

CHP, TBMM Danışma Kurulunun toplanmaması üzerine grup önerisini Genel Kurula taşıdı.

Öneri üzerinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, terör olaylarıyla ilgili Genel Görüşme yapılmasını istediklerini belirterek, AKP grubuna, "Ortada bu kadar can verilirken sizin içiniz acımıyor mu? Üzüm yemek istiyoruz, bağcı dövmek değil. Gelin terörle mücadeleyi konuşalım." çağrısında bulundu.

Hükümetin terörle mücadele edemediğini savunan Altay, "Hangi olayın istihbaratını alıyor hükümet? MİT ne işe yapar? Bu kanlardan hükümet sorumlu. Bundan kaçamaz. Başsağlığı dileyen bir hükümet olabilir mi? Allahım bu son olsun. Olan fakir fukaranın çocuğuna oluyor.

Ben 10 yıldır bir tane kravat takan şehit ailesi görmedim. Dün Sinop'ta defnettiğim şehidin köyünün yolu yok. Allah bize böyle bir iktidar nasip etmesin. Her gün kanın, gözyaşının olduğu bir ülkede iktidarı içime sindirmem. Lübnan ile özdeşleşen bir ülkede sanayi ayakta kalmaz." diye konuştu.

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, öneri lehinde yaptığı konuşmada, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikastin normalde savaş çıkarabilecek bir olay olduğunu belirterek, "Türkiye ile Rusya arasıdaki asimetrik ilişki derinleşecektir. Yaşananların nedeni, yanlış Suriye politikasıdır. Dış politikada arı gibi çiçekten çiçeğe konamazsınız. İçişleri Bakanı derhal istifa etsin. Ölenin haddi hesabı yok. HDP'lileri içeri atmakla meşgul olan, il ve ilçe binalarımız yakılırken telefonlarımıza çıkmayan İçişleri Bakanı gitsin bu teröristlerle uğraşsın." görüşüne yer verdi.

AKPi Grup Başkanvekili Mehmet Muş, sataşma gerekçesiyle söz alarak, terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, "Bunların kökünü kazıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu terör örgütü ve destekçileri yok olup gidecek." dedi.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Eşref Fakıbaba, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de "Türk-Kürt-Arap" sorunu olmadığını dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nde hükümetlerimiz Kürtlere karşı olmamıştır ama biz Kandil'e karşıyız. Türkiye, sadece Türklerin yaşadığı ülke olamaz. ABD'de böyle değil mi? 50 bin çeşit ırk, din var. Kavga mı ediyorlar ama bizi etkiliyorlar. Burada maşa olan insanlar ve örgütler, Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. Terörle mücadele hepimizin görevidir. Terörü önlemek için 15 Temmuz ruhunu kaybetmememiz gerekiyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından AKP'nin oylarıyla CHP'nin grup önerisi reddedildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler