Erdoğan'dan Hollandalılara 'karakteri bozuk' suçlaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Hollanda ile krizi daha da tırmandıracak bir açıklama geldi. Erdoğan, "Hollandalıları Srebrenitza (Bosna-Hersek savaşı) katliamından tanırız. Onların karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnak'ı orada katlettiklerinden tanırız" dedi. Erdoğan, Hollanda ve Almanya'da yaşayan Türk ve yabancılara seslendi, Merkel ve Wilders'ı kastedip "Sakın ha bu ikiliye oy vermeyin" dedi.

Yayınlanma: 14.03.2017 - 14:02
Abone Ol google-news

<video:698446>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray'dadaki Tıp Bayramı töreninde konuşuyor. Erdoğan'ın gündeminde Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz de vardı. Krizi daha da tırmandıracak açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Savaşın bile bir ahlakı vardır. Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. Hollandalı gibi olursa açar onu söyleyeyim. Hollandalıları Srebrenitza (Bosna-Hersek savaşı) katliamından tanırız. Onların karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnak'ı orada katlettiklerinden tanırız" dedi.

HOLLANDA'DAN ERDOĞAN'IN SÖZLERİNE YANIT GELDİ: İĞRENÇ YALAN

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Sizler kara gün dostu ifadesinin müşahhas hale geldiği bir mesleği icra ediyorsunuz. Şahsen böylesine önemli bir mesleği icra eden sağlık emekçileriyle hasret gidermekten büyük bahtiyarlık duyuyorum. Birileri hâlâ 18-19 yaşındaki gençlerin parlamentoya girip girmemesini konuşuyor, böyle bir şey olabilir mi?

- Savaşın bile bir ahlakı vardır. Savaşta bile sağlık ekiplerine ateş açılmaz. Hollandalı gibi olursa açar onu söyleyeyim. Hollandalıları Srebrenitza (Bosna-Hersek savaşı) katliamından tanırız. Onların karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnak’ı orada katlettiklerinden tanırız.

- Aklını hoca kılıklı bir şarlatana zimmetlemiş birinin ne ahlakı kalır ne de namusu. Kaçarken imha ettiklerini sandıkları kayıtlar, bu teröristlerin ihanetini ortaya koyuyor. Yanımdaki korumalarımı kurşunlamak suretiyle 2 polisimi şehit ettiniz. Alçaksınız, adisiniz… Acırsanız, acınacak hale gelirsiniz.

- Hollanda ve Almanya dayanamıyor. Türkiye dev şehir hastaneleri kuruyor hee olmaz. Olacak, olacak; daha neler olacak. Birinci köprü yapıldı 'hayır' dediler, ikinci köprü 'hayır' dediler, Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapıldı 'hayır' dediler, Marmaray 'hayır' dediler. Marmaray'dan üç yılda geçen yolcu sayısı 200 milyon ya... Devamlı vatandaşımız gidiyor, geliyor. Avrasya Tüneli'ne 'hayır' dediler. Şimdi 18 Mart Çanakkale Köprüsü yapılıyor, ona da 'hayır' derler. Onlara rağmen biz 'evet' dedik ve yolu açtık, gidiyoruz.

"BAKANIMIZA YAPILAN SAYGISIZLIK ULUSLARARASI DİPLOMASİYE"

- Bazı Avrupa ülkeleri faşist partilerin oyuncağı haline dönüşmüştür. Mülteciler üzerinden yürütülen tartışmaların, orta ve uzun vadede en büyük zararı yine Avrupa ülkelerine vereceğini söyledik. Avrupa ülkelerini meydanı faşistlere bırakmamaları gerektiğini söyledim. İşte cumartesi gecesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza sergilenen saygısızlık sadece Türkiye'ye değil, uluslararası diplomasiye yapılmıştır.

YİNE MERKEL'E YÜKLENDİ

- Çıkmış Almanya'nın Şansolyesi "Hollanda'nın yanındayım" diyor. Senin ondan farkın olmadığını zaten biliyoruz. Başka şey de beklemiyoruz zaten... O da atlarıyla itleriyle saldırıyor, sen de saldırıyorsun. Farkınız yok. Saldırıyorsunuz.

MERKEL VE WILDERS'I KASTETTİ: SAKIN HA BU İKİLİYE OY VERMEYİN

Mesele ne; yarın orada seçim varmış. Ben de buradan şimdi Hollanda ve Almanya'ya sesleniyorum. Türkiye'ye düşmanlık güdenlere, oralardaki tüm yabancılara, Müslüman kardeşlerime, Türklere diyorum ki; gelin oylarınızı verirken sakın ha bu ikiliye oy vermeyin.

"HAYDUT DEVLET"

AB, kendisiyle işbirliği yapmak isteyenler için hukukun, insan haklarının sembolu olmaktan çıkmıştır. Avrupa haydut devletlerin insafına terk edilemeyecek kadar önemli bir kıtadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler