Sağlığı iyi, morali yüksek

4. günde 69 yaşındaki Kılıçdaroğlu’na 71 yaşındaki Zülfü Livaneli eşlik etti. Doktorlarına göre Kılıçdaroğlu’nun hiçbir sağlık sorunu yok. Ama asıl morali çok yüksek bulunuyor.

Yayınlanma: 19.06.2017 - 04:08
Abone Ol google-news

Adalet Yürüyüşü’nün 4. gününde 69 yaşındaki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yarın 71 yaşını bitirecek olan sanatçı Zülfü Lüvaneli eşlik etti.

Adalet Yürüyüşü’nün 4. günü yağmur altında geçildi. Yağmura karşın pazar tatili olması nedeniyle yürüyüşe katılım, önceki 3 güne göre daha yüksek oldu. Kılıçdaroğlu, temposunu aynı şekilde sürdürdü. Gün sonunda yürüyüş Kızılcahamam yakınlarına ulaştı.

‘Yürüyüşün en yaşlısıyım’

Yağmurun zaman zaman sağanak halini de almasına karşın sanatçı Zülfü Livaneli gün boyunca Kemal Kılıçdaroğlu’na eşlik etti. Yürüyüşün son bölümüne yaklaşıldığında Kemal Kılıçdaroğlu’na yanında bulunan Zülfü Livanali’nin performansını sorduk. Kılıçdaroğlu, Livaneli’nin performansı için “mükemmel” dedi. Zülfü Livaneli, Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerle sohbet ederken “Bu yürüyüşün en yaşlısı benim. Yarın benim doğum günüm. 71 yaşını bitiriyorum” dedi.

Sohbet sırasında Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye yakın tarihindeki büyük yürüyüşlerden söz ederken Zonguldak Madenci Yürüyüşü’nü örnek verdi. Zülfü Livaneli de 15- 16 Haziran Büyük İşçi Yürüyüşü’nden söz etti.

Sağlığı çok iyi ama morali süper

Yürüyüşe katılan hekimler zaman zaman Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumunu da kontrol ediyor. Özellikle bir zorlanma riskine karşı yürüyüşteki ortopedistler Kılıçdaroğlu ile yakından ilgileniyor. Bu arada KHK ile ihraç edilen ve yürüyüş boyunca Kılıçdaroğlu’na eşlik eden Cihangir İslam da ortopedist olduğu için bu görevi yerine getiriyor. Aynı şekilde CHP Aydın Milletveli Metin Lütfi Baydar da Kılıçdaroğlu’nun sağlık durumunu takip ediyor.

Mesleği hekim olan CHP Mersin Milletveli Aytuğ Atıcı da zaman zaman Kılıçdaroğlu’nun nabız ve tansiyon kontrollerini yaptı. Atıcı, Kılıçdaroğlu’nun sağlığı için “Hiçbir sorunu yok. Çok iyi yürüyor. Hekim olarak bir sağlık sorunu görmüyorum ama en önemlisi morali süper. Çok moralli. İlk günden itibaren çok inatçı ve büyük bir kararlılık içinde yürüyor” dedi.

En çok yürüyen Kılıçdaroğlu

Meclis’te Genel Kurul devam ettiğinden milletvekillerinin bir bölümü Meclis’te kalıp nöbetleşe yürüyüşe katılıyor. Sivil toplum örgütlerinden, CHP’lilerden ve halktan da yürüyüşe değişik günlerde etap etap katılım oluyor. Bazı katılımcıların bazı günlerde yürümedikleri düşünüldüğünde, en çok yürüyen isim Kemal Kılıçdaroğlu olarak görünüyor. Kılıçdaroğlu ile birlikte Koruma Müdürü Koray Aslan da en çok yürüyen ikinci isim.

Yürüyüşe Ankara’dan ayrıldıktan sonra jandarma eşlik ediyor. Ancak tek şeritten yüründüğü için güvenlik riskleri dikkati çekiyor. Trafik üç şeritte devam ettiği için araçlarla yürüyenler arasında bariyer olmayışı da kaza, saldırı gibi riskleri akıllara getiriyor. Ancak şu ana kadar dört gün süresince yürüyüşçülerin yanından geçen araçların olumsuz bir tavrına rastlanmadı. Daha çok kornalarla ve el sallayarak destekledikleri gözlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler