Mahkeme heyeti açıklamadan Sabah kararı açıkladı

Cumhuriyet davasında ara karar açıklandı. Sabah gazetesi yayımladığı savcı mütaalası metninde skandala imza attı.

Yayınlanma: 28.07.2017 - 21:34
Abone Ol google-news

Gazetemize yönelik düzenlenen operasyon kapsamında tutuklanan yazar ve yöneticilerimizin davasında bugün ara karar açıklandı. Mahkeme, ara kararında Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Hakan Kara, Önder Çelik, Kemal Güngör ve Turhan Günay tahliye edildi. Ahmet Şık, Kadri Gürsel, Akın Atalay, Murat Sabuncu'nun tutukluluğunun devamına karar verdi.

Oda Tv'de yer alan habere göre, Duruşma savcısı İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili  Hacı Hasan Bölükbaşı mütalaasında 5 sanık için tahliye talep etti. O isimler; Bülent Utku, Musa Kart, Turhan Günay, Mustafa Kemal Güngör ve Güray Öz idi.

Ancak Sabah’ın “savcılık mütalaası” diye yayımladığı belgede ise fazladan 6. kişi olarak bir Cumhuriyet çalışanının daha tahliyesi isteniyordu. Savcının onlarca insanın önünde okuduğu, SEGBİS’e kaydedilen mütalaada yer almayan “Hakan Karasinir” ismi, Sabah’ın yayımladığı belgede vardı.

Hakan Kara ara kararda tahliye edildi. Sabah gazetesi ise skandal fark edilince belgeyi internet sayfasından kaldırdı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu kararın ardından yaptığı açıklamada, "Bu karar başka bir yerde verildi, bugün burada açıklandı." demişti. Sabah gazetesinde yayınlanan belge Tanrıkulu'nun dile getirdiği bu şüpheyi daha da güçlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler