Erdoğan'ın hedef aldığı, Kılıçdaroğlu'nun 'atletli' fotoğrafının hikayesi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedef aldığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'atletli' fotoğrafını çeken Hürriyet muhabiri o anları anlattı.

Yayınlanma: 22.08.2017 - 17:09
Abone Ol google-news



AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nu ‘atletle fotoğraf çektirdiği’ iddiasıyla eleştirerek, “Sözde adalet yürüyüşü yapıyor birisi, Ankara’dan çıkmış İstanbul’a yürüyor. Arada sırada bir de karavana oturuyor ve atletle bir yemek yiyor. Bugün de baktım ki, bir gazete başlık atmış, ‘Vatandaş falanca.’ Bu benim vatandaşıma hakarettir. Benim vatandaşım böyle, hele hele bir siyasi partinin, anamuhalefetin başında olacak, çağıracak gazeteciyi, ‘Gel, benim bu fotoğrafımı bir çek.’ ve ondan sonra da ‘Ben Atatürk’ün partisinin başıyım.’ Sen Atatürk’ü böyle atletle, yemek yerken görüp de resim çektirdiğine şahit oldun mu? Böyle bir şey var mı?” dedi.

Erdoğan'ın hedefinde yine Kılıçdaroğlu vardı... Bu kez atletli fotoğrafa çattı

"FOTOĞRAFLARI ÇEKERKEN ARAMIZDA HERHANGİ BİR DİYALOG YAŞANMADI"

Fotoğrafı çeken Hürriyet foto muhabiri Selahattin Sönmez, Kılıçdaroğlu'nun atletli fotoğrafını nasıl çektiğini Hürriyet'e şöyle anlattı:

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşte özel anlarını görüntülemek için çok çaba sarf ettim. CHP Lideri’ne bu isteğimi ekibinden bir isim aracılığıyla ilettim. Kendisi de, sadece kitapta kullanmam koşuluyla yardım edebileceği yanıtını verdi. Bu fırsatı İstanbul sınırında yakaladım. Özel fotoğraf çekimi için, 7 Temmuz günü saat 12.30 sıralarında karavana davet edildim. İçeri girdiğimde Kemal Kılıçdaroğlu kızı Zeynep’le öğle yemeği yiyordu. Üzerinde atleti vardı. Masada yemek olarak bulgur ve pirinç pilavı, taze fasulye, patlıcan, yoğurt ve salata gözüme çarptı. Hemen birkaç kare fotoğraf çektim. Kılıçdaroğlu yemek masasından kalktı. Önce beyaz gömleğini, sonra da oturup spor ayakkabılarını giydi. Fotoğrafları çekerken aramızda herhangi bir diyalog yaşanmadı. Karavanda üç dakika kadar kaldıktan sonra yürüyüşün öğleden sonraki bölümü için Kılıçdaroğlu’yla birlikte tekrar yola çıktık.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler