AKP’de yeniden Kahraman eğilimi

AKP’de, İsmail Kahraman’ın ikinci dönem için de TBMM Başkanlığı'na yeniden aday olacağı ve seçileceği beklentisi dile getiriliyor.

Yayınlanma: 02.10.2017 - 05:57
Abone Ol google-news

Yeni yasama yılında, kasım ayında 2 yıllık görev süresi dolan TBMM Başkanı, Başkanlık Divanı üyeleri, komisyon üyelik ve başkanlıkları ile siyasi parti grup başkanvekillikleri için 17-21 Kasım günleri arasında seçim yapılacak. AKP’de, İsmail Kahraman’ın ikinci dönem için de yeniden aday olacağı ve seçileceği beklentisi dile getiriliyor. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kahraman’ın çalışmalarından memnun olduklarını belirterek, istemesi halinde yeniden başkan seçileceğini söyledi. TBMM Başkanlığı seçimleri için adaylık başvuruları 12-16 Kasım günleri arasında yapılacak. Seçim için turlar ise 17-21 Kasım arasında gerçekleştirilecek. İlk iki turda 367, üçüncü turda 276 oy gereken seçimin üçüncü turda sonuçlanması bekleniyor. AKP, grup başkanvekillikleri seçimini ise 21 Kasım’daki grup toplantısında yapmayı planlıyor.

Pavey’e ‘evet’

Milletvekilliğinden istifasını TBMM Başkanlığına sunan CHP’li Şavak Pavey’in dilekçesinin oylamasının yeni yasama yılının ilk günlerinde genel kurul gündemine getirilmesi planlanıyor. AKP’nin oylamada, Pavey’in istemi doğrultusunda istifasının kabul edilmesi yönünde oy kullanacağı kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler