Bahçeli’den Erdoğan’a ‘Türkçülük’ eleştirisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, "Kürtçülüğü izah etmek için Türkçülüğü örnek göstermek doğru değil” tepkisini gösterdi.

Yayınlanma: 20.10.2017 - 05:58
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Türküm demek en tabii hakkındır ama Türkçülük yapmak hakkın değildir. Çünkü bunlar bölücülüktür” sözlerine “Kürtçülüğü izah etmek için Türkçülüğü örnek göstermek doğru değil” tepkisini gösterdi. Bahçeli, önceki gün yeni yasama yılının açılışı amacıyla partisini izleyen gazetecilerle yemekte bir araya geldi. Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

Türkçülük örneği yanlış: Cumhurbaşkanı Türkiye’deki Kürtçülük hareketinin daha iyi anlaşılması açısından bir ifade kullanıyor. Sadece Kürtçülükten bahsettiği taktirde birçok çevreden de eleştiri alacağını düşünüyor. Ama Türkçülük çok tarihsel bir kavramdır. Bu milletin özellikle son 100-150 yılına varlığını koymuş olduğu kavramlardır. Kürtçülüğü izah etmek için Türkçülüğü örnek göstermek doğru değildir.

Nezaketsizlik öbüründe: Rahmetli Bülent Ecevit ile beraber 3 .5 yıl çalıştım. Cumhurbaşkanı’nın ifadeleri benim tanıdığım Ecevit ile bağdaşmaz. Ecevit’i eskiden sol-sağ kavramı içerisinde çok farklı değerlendirenler olmuştur. Bu değerlendirenlerden bir tanesi de biziz. Ama 57. Hükümet döneminde başbakan olarak milli konulardaki hassasiyetlerini gördükten sonra, o da kendine has bir anlayışla, hattı zatında dik duruşu seven bir şahsiyettir, bu bakımdan ABD’linin karşısında el pençe divan durması anlamında bir duruş değildir o. (Clinton’u kastederek) Nezaketsizlik öbüründedir. Rahmetli Ecevit, çok nazik bir insandır. “Oturuşunu düzelt” diyeceği yerde, sessiz kalmıştır.

Müftülük nikâhına destek: Hiçbir sakıncası olmaz, sıkıntı da yaratmaz. MHP olarak maddeyi destekliyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler