Kılıçdaroğlu: Aydınlar sorumluluk almalı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 120 aydınla İstanbul’da bir araya geldi. Kılıçdaroğlu konuşmasında, "Aydın olan korkmaz, aydın olmak sorumluluk bilincini, haksızlıklara, hukuksuzluklara cesaretle karşı çıkmayı gerektirir. Baskı karşısında suskun olan istediği kadar çok şey bilsin aydın değildir. Aydın olmak cesaret işidir” dedi.

Yayınlanma: 20.10.2017 - 06:08
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Zülfü Livaneli, Gülriz Sururi, Pelin Batu, Kemal Alemdaroğlu, İbrahim Kaboğlu, Gencay Gürsoy, Ataol Behramoğlu, Atilla Dorsay’ın da aralarında bulunduğu 120 aydınla İstanbul’da bir araya geldi. Toplantıda aydınlar; 2019 seçiminin önemine değindiler, OHAL rejiminden ve AKP’nin yarattığı baskı ortamından duydukları rahatsızlıkları anlattılar. Aydınları dinleyen Kılıçdaroğlu, bir konuşma yaptı.

Edinilen bilgiye göre; Türkiye’nin aydın birikiminin yeterli olduğunu ancak aydınların daha verimli olması için ortam hazırlamak gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Eleştirel düşünce ve özgür birey bilim ve sanatın katkılarıyla olur. Bunun için çemberin dışına çıkmak lazım. Herkes çemberin içinde kalıyor, kendi çevresinin dışına çıkmıyor. Aydınların kendi çevresini aydınlatmak, dönüştürmek gibi bir görevi, toplumu dönüştürecek bir dile ihtiyacı var. Aydın olan korkmaz, aydın olmak sorumluluk bilincini, haksızlıklara, hukuksuzluklara cesaretle karşı çıkmayı gerektirir. Baskı karşısında suskun olan istediği kadar çok şey bilsin aydın değildir. Aydın olmak cesaret işidir” dedi.

Türkiye’nin tüm sorunlarına ilişkin CHP’nin bir projesinin bulunduğunu aktaran Kılıçdraoğlu’nun aydınlara, “Mesele, bunu halka ulaştırmak. Sizin de desteğinizi bekliyoruz” dediği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler